Nieuws

03-05-2018 10:23

Nederlandse sterrenchefs opnieuw naar Zwitserland

Het laatste weekend van april vond voor de 8e keer het jaarlijkse Limburgse aspergefeest plaats in de Zwitserse Hostellerie am Schwarzsee, nabij het meer van Genève. Sterrenkok René Brienen van restaurant Brienen aan de Maas heeft vanaf de eerste editie elk jaar de ‘asperge bedevaart’ naar Zwitserland ondernomen, steevast vergezeld door een wisselend team van andere bekende Nederlandse chefs. Dit jaar waren dat Otto Nijenhuis van Chateau St. Gerlach, Casimir Evens van restaurant VANE, meesterkok Hein Willemsen, alsmede good old Bertus Liefting.

De totale keukenbrigade bestond uit maar liefst twaalf koks, die als taak hadden om de bijna 100 gasten –onder wie ook ditmaal weer veel Nederlanders- een zeven-gangen aspergemenu te bereiden. Daarbij zaten zeer verrassende creaties, zoals tagliatelle van asperges met kreeft, komkommer, hooi en citroen. Ook was er een gerecht van gesmoorde asperges met ossenstaart in botermelk. Bijzonder was zeker ook de gebakken asperges met kalfslende, eendenlever en knoflook. Het gerenommeerde Zwitserse wijnhuis Badoux Vins uit Aigle verzorgde bij elke gang een bijpassende wijn. De bekende Limburgse bariton Sef Thissen zorgde voor de muzikale noot.

Daags na het aspergefeest konden de gasten genieten van een optreden van lokale alpenhoornblazers, en van een bezoek aan de mondaine plaats Montreux. Eigenaar Peter Roodbeen van Hostellerie am Schwarzsee: ‘we kijken terug op een bijzonder geslaagd Limburgs/Zwitsers aspergefeest. Het is geweldig om hier in ons huis zo veel bekende Nederlandse chefkoks een heel weekend aan het werk te mogen hebben’.

De voltallige Nederlandse keukenbrigade samen met Peter Roodbeen aan de oever van de Schwarzsee.