Nieuws

04-02-2019 11:44

Stepco vernieuwt ISAE 3402 verklaring

Stepco heeft de ISAE 3402 verklaring voor de clouddienst EasyITover 2018 verkregen. NewDay IT Risk & Assurance Services, vertegenwoordigd door Alex Klaassen en Swen Walstock, heeft de verklaring samen met Branka Dessens en Jos van den Bergh van Stepco ondertekend.

ISAE 3402 is de internationale standaard voor het geven van zekerheid met betrekking tot uitbesteding en is een waarborg voor het managen van de risico’s van klanten ten aanzien onder andere hun financiële rapportages en verslaglegging.Stepco verkreeg de ISAE 3402 type II rapportage voor de clouddienst Stepco EasyIT.

Externe auditors van NewDayIT Risk & Assurance Services hebben de opzet, het bestaan en de werking van de in het assurance rapport opgenomen beheersmaatregelen over 2018 positief beoordeeld.

Stepco continueert hiermee de ISAE 3402 type II verklaring. De verklaring werd in 2014 door Stepco het eerst opgesteld en afgegeven als een van de eerste bedrijven in de IT-branche. Met deze verklaring toont Stepco aan dat de genomen interne controleprocessen, veiligheids- en beheersmaatregelen van Stepco EasyIT aantoonbaar functioneren. Hierdoor hoeven EasyITklanten van Stepco hun IT-processen niet langer door hun eigen accountant te laten controleren. 

Jos van den Bergh, Manager Quality& Business Processes: “Ik ben bijzonder trots op deze versie vanwege het feit dat we afgelopen jaar diverse personele wijzigingen hebben doorgevoerd. Het behalen van de ISAE verklaring over 2018 toont de robuustheid van de processen en onze organisatie aan.”
 
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by