Nieuws

25-02-2019 13:30

Hermans Groep neemt recreatiepark BreeBronne over

De Hermans Groep neemt recreatiepark BreeBronne in Maasbree over. Met de transactie komen een sterke formule en een kansrijke locatie samen. De Hermans Groep is een groeiende onderneming met diverse concepten in sport, recreatie en kinderopvang. BreeBronne is een recreatiepark met dagstrand, horeca en vergunningen voor grootschalige verblijfsrecreatie. Met de slogan “wirsind wieder da” wordt BreeBronne opnieuw in de markt geïntroduceerd. De naam BreeBronne blijft gehandhaafd. 

De Hermans Groep
In 2007 opende eigenaar Roy Hermans de eerste Limburgse binnenspeeltuin Ballorig. Inmiddels is de groep uitgebreid tot vijf vestigingen en wordt kinderopvang aangeboden aan 500 kinderen van 0 tot 13 jaar. In 2015 wordt dagrecreatiepark Fun Valley bij Maastricht overgenomen. Hiermee wordt een aanzet gegeven tot het samenvoegen van diverse activiteiten waardoor de gast een completere dag kan spenderen in de Hermans Groep accommodaties. Zo werd een klimpark toegevoegd aan Ballorig Sittard en breidde Ballorig Venlo uit met het fitnessconceptSlimFit. In december 2018 ontving de Hermans Groep voor uitmuntend ondernemerschap en bijdrage aan de Noord-Limburgse samenleving de Lodewijk van der Grinten prijs. 

Recreatiepark BreeBronne
Het 34 hectare grote BreeBronne komt in de jaren ’90 tot bloei. Het strandbad en de camping verwelkomen veel bezoekers. In die tijd behoort het park tot een select aantal Nederlandse 5-sterren campings dat het ‘Superplatz’ predikaat van de Duitse ADAC mag voeren. ANWB volgde met een Eurotop erkenning en BreeBronne werd uitgenodigd deel uit te maken van de “Leading Camping and CaravaningParks of Europe’. De laatste jaren zag eigenaar Frank van Gerven te weinig toekomst voor de bestaande formule. Er was een overaanbod van traditionele campings en een koerswisseling was nodig. Op zoek naar een nieuwe invulling is kennisgemaakt met de Hermans Groep die nu een uniek concept lanceert. De nieuwe formule maakt perfect gebruik van de mogelijkheden van het park terwijl het een vernieuwend en inspirerend toeristisch product aan de regio biedt. 

“Wirsind wieder da”
Met de slogan “wirsind wieder da” wordt op een ludieke manier teruggegrepen op de tijd waarin BreeBronne een begrip was onder kampeerders in Nederland én Duitsland. De Hermans groep breidt de formule van Fun Valley uit naar Noord-Limburg. De dagrecreatie en groepsactiviteiten van Fun Valley worden op BreeBronne aangevuld met bijzondere verblijfsrecreatie. Op deze unieke plek gaat alles draaien rondomduurzaamheid, natuurbeleving, en authenticiteit. Al vanaf de meivakantie 2019 gaat het vernieuwde BreeBronne gasten verwelkomen.

De aankoop van BreeBronne zorgt voor synergie. Zowel de Hermans Groep als BreeBronne richten zich op de eigen regio en het Ruhrgebied. De combinatie van slecht en goed weer accommodaties zorgt voor baanzekerheid voor grotere aantallen medewerkers.