Nieuws

02-04-2019 10:03

Greenport Venlo zet deuren open voor publiek

Op zondag 14 april is er een Open Dag waarbij inwoners in de regio het gebied Greenport Venlo kunnen ontdekken. Bezoekers worden dan geïnformeerd over alle ontwikkelingen op het terrein tussen de gemeentes Venlo en Horst aan de Maas.

Ze kunnen onder andere deelnemen aan een bustour of zelf met de eigen fiets aan de hand van een fietsroute het gebied verkennen. De markante Innovatoren is deze dag eenmalig opengesteld inclusief 16e etage, met een wijds uitzicht over dit gebied.

Rondleiding bedrijventerrein en distributiecentrum

Voor veel mensen in de omgeving vallen de grote distributiecentra in het gebied het meest op. Niet vreemd voor de beste logistieke locatie van Europa. De logistieke bedrijven bieden veel verschillende, interessante, banen aan. Weinigen weten dat het bedrijventerrein ook een van de meest duurzame in Nederland is. In het gebied, waar veel aandacht wordt besteed aan de landschappelijke inrichting, leven ook aalscholvers, zwanen, eenden en dassen. Daarnaast wordt in Greenport Venlo duurzame energie opgewekt. Zo heeft Greenport Venlo het grootste zonnedak van Nederland. Maar liefst 28.000 zonnepanelen liggen er op een distributiecentrum. Wanneer de overige plannen voor zonnedaken in dit gebied aan het einde van dit jaar klaar zijn, ligt er op 345.000 m2 dakoppervlak zonnepanelen. Ca. 200 voetbalvelden.

Op 14 april is er ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een rondleiding door een distributiecentrum. In de Brightbox bij de Innovatoren is te zien hoe ons voedsel efficiënt geproduceerd kan worden. Met deze daglichtloze meerlagenteelt produceer je daar waar de mens is. Waar ook ter wereld, in welk klimaat dan ook.

Recreatiegebied Parc Zaarderheiken

In Greenport Venlo wordt voor elke hectare bedrijventerrein een hectare natuur nieuw aangelegd of verbeterd. Stap op de fiets en ontdek hoe ze dit doen.

Bezoek de huisvestingslocatie voor arbeidsmigranten

De eerste huisvestingslocatie voor arbeidsmigranten op Greenport Venlo, Labour Hotel Greenport, opent de deuren voor het publiek. Het is dan bijna klaar en bezoekers kunnen o.a. het terrein, de publieke ruimten en de appartementen komen bekijken.

Kijk voor het volledige programma op www.greenportvenlo.nl
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by