Nieuws

15-04-2019 12:57

Aspergetour: Met de bus van de Stones naar Zwitserland

Het is na acht jaar inmiddels een echte traditie geworden: de jaarlijkse ‘aspergetour’ die de Limburgse sterrenkok René Brienen naar de bekende Hostellerie am Schwarzsee in het kleine Zwitserse dorpje Schwarzsee maakt en die afgelopen weekend plaatsvond. Net als voorgaande jaren werd Brienen daarbij vergezeld door een keur aan Nederlandse collega sterrenkoks. Het culi-gezelschap reisde ditmaal als echte VIP’S naar Schwarzsee, met de tourbus waarmee onder meer de Rolling Stones en de Duitse superster Hélène Fischer hun tournee door Europa maakten.

Deze achtste editie mocht Schwarzsee maar liefst zeven Michelinsterren begroeten. Dat waren,naast de eigen ster van René Brienen,Martin Kruithof (De Lindenhof, **), Erik van Loo (Parkheuvel, **), Erik de Mönnink (De Swarte Ruijter, *) en Yuri Wiessen (Restaurant Wiesen, *). En dan waren er ook nog de meesterkoks Michel Lambermon en Hein Willems. 
De totale keukenbrigade bestond uit vijftien koks, die als taak hadden om de ruim 160 gasteneen exquise acht-gangen aspergemenu te bereiden, uiteraard met speciaal daarvoor meegebrachte Limburgse AA1 asperges van ZON fruit & vegetables. Op het menu stonden onder meer gerechten als langoustine met gepekeld eigeel, kamille, kappertjes en asperges, en op kersenhout gerookte eend met aspergerisotto, gegrilde asperges en eekhoorntjesbrood.

Eigenaar Peter Roodbeen van Hostellerie am Schwarzsee: ‘Het was weer een feest om hier in ons huis zo veel bekende Nederlandse chefkoks aan het werk te mogen hebben’. 

Foto: de sterrenploeg van René Brienen staat klaar voor de aspergetour  in de Zwitserse Alpen. V.l.n.r: Yuri Wiesen, Erik van Loo, René Brienen, Martin Kruithof en Erik de Mönnink.