Nieuws

09-05-2019 14:51

Kick-off realisatie bedrijvenpark Zevenellen

Duurzaam Multifunctioneel Bedrijvenpark Zevenellen (DMBZ) in Haelen gaat de volgende fase in: het ontwerpen en bouwrijp maken. Onlangs is de bouwteamovereenkomst ondertekend door Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg BV (OML) en Strukton Civiel Zuid. Op woensdag 8 mei was de officiële kick-off van de realisatie van DMBZ. Door OML, Strukton en gemeente Leudal is letterlijk de schop in de grond gezet. 

Serge Hoppenbrouwers (directeur OML): “We zijn optimistisch over de ontwikkeling van Zevenellen. Na een aanbestedingsprocedure hebben we in Strukton een samenwerkingspartner gevonden die in staat is om voor OML de complexe werkzaamheden op bedrijvenpark Zevenellen in goede banen te leiden. De eerste taak van het bouwteam zijn de ontwerpwerkzaamheden. Daarna zullen – aan het eind van de zomer – de eerste fysieke contouren zichtbaar worden op het bedrijvenpark. Zo wordt bijvoorbeeld de infrastructuur aangelegd. We verwachten eind dit jaar de eerste kavels uit te kunnen geven. Hiertoe zijn we in gesprek met meerdere kopers en erfpachters. Tegelijkertijd vinden we het belangrijk om belanghebbenden op de hoogte te houden van de ontwikkelingen en voortgang. Ook dat is een taak van het bouwteam. Daarom wordt kort na de zomer een informatiemiddag gepland voor betrokkenen, omwonenden en andere belangstellenden. Meer informatie hierover volgt nog.”

Duurzaam Multifunctioneel Bedrijvenpark Zevenellen (DMBZ)
DMBZ is een bedrijventerrein dat in alle opzichten duurzaam ontwikkeld wordt. Dit draagt OML zelf uit door het toepassen van slimme en toekomstbestendige materialen zoals onder andere multifunctionele lantaarnpalen, een gasnet dat geschikt is voor meerdere soorten gas waaronder waterstofgas en het strategisch aanbrengen van mantelbuizen. Ook bij de aanleg van de wegen en het bouwrijp maken van Zevenellen denkt OML duurzaam. “Een gedeelte van het benodigde zand wordt per schip aangevoerd in plaats van over de weg.” licht Serge Hoppenbrouwers toe. “Daarnaast stimuleert en faciliteert OML het ontstaan van een energiecollectief en een gezamenlijke zuiveringsinstallatie van proceswater.”

Ook aan de bedrijven die zich op Zevenellen vestigen vraagt OML om de circulaire economie te versterken. In een circulaire economie wordt niets meer weggegooid, vernietigd of ongebruikt gelaten. Op DMBZ gaat het vooral om de samenwerking tussen de te vestigen bedrijven; bedrijven gaan gebruik maken van elkaars productieproces. Hierbij valt te denken aan het uitwisselen van energie, afvalstoffen, restproducten in de vorm van warmte, stroom, water en andere reststromen.

Over OML
OML BV draagt bij aan de economische ontwikkeling van de regio Midden-Limburg en doet dit in samenwerking met gelieerde partijen, bedrijfsleven en overheden. OML heeft de volgende kerntaken: advisering bij ruimtelijk-economische vraagstukken, locatie- en gebiedsontwikkeling, acquisitie van bedrijven en sales van bedrijventerreinen alsmede de ontwikkeling en uitgifte van nieuwe bedrijventerreinen. 

OML BV heeft percelen te koop op de bedrijventerreinen: Businesspark ML in Echt, Windmolenbos en Zevenellen in Haelen, Merummerpoort, De Hanze, Boven de Wolfskuil, De Grinderij en Oosttangent in Roermond. Op de bedrijventerreinen Roerstreek-Zuid en Roerstreek-Noord in Roermond en bedrijventerrein Koeweide in Maasbracht is elk nog één kavel beschikbaar.
 
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by