Nieuws

01-07-2019 13:24

Glasvezelcampagne start in de gemeente Venlo

Eind juni start de wervingscampagne voor een glasvezelnetwerk in de gemeente Venlo. Allereerst zijn de dorpen Arcen, Lomm, Velden, Tegelen, Steyl en Belfeld aan de beurt. Daarna volgen de wijken en de andere dorpen. Het netwerk wordt uitgerold in de kernen, bedrijventerreinen en buitengebieden. Limburg glasvezel gaat de glasvezelcampagne uitvoeren. Onlangs hebben zij de campagne in Gennep succesvol afgerond en start aanleg in het najaar.

Als 30% van de inwoners in deze dorpen het willen, wordt het glasvezelnetwerk aangelegd in de kernen, buitengebieden en bedrijventerreinen. Om dit te bereiken worden de inwoners uitvoerig geïnformeerd over de mogelijkheden die glasvezel biedt en wat een abonnement voor telefoon, internet en televisie bij een glasvezelprovider kost. Dit wordt de vraagbundelingscampagne genoemd. Het netwerk wordt aangelegd als 30% van de gezinnen een abonnement bestellen bij een glasvezelprovider.

Géén vastrecht vergoeding

Inwoners die overtuigd zijn van glasvezel kunnen nu al een provider kiezen op www.limburgglasvezel.nl. Daar staan alle beschikbare providers vermeld met hun pakketten en zijn er eenvoudig te vergelijken. Gezinnen en bedrijven in de buitengebieden en op de bedrijventerreinen krijgen, net als in de dorpen, de glasvezelaansluiting zonder eigen bijdrage. Dus geen vastrecht vergoeding van € 2.200,- of € 17,50 per maand.

Ambassadeurs gezocht

“Het is van groot belang dat de campagne goed georganiseerd wordt. Daarvoor roepen we in elk dorp de hulp in van vrijwilligers. Met deze ambassadeurs organiseren we de informatieavonden voor de dorpsgenoten. Vooraf bespreken we eerst de plannen met alle dorps- en wijkraden en andere belangenbehartigers. Zo gaan we er samen voor zorgen dat er in de hele gemeente glasvezel komt”, legt Paul Kempen van Limburg glasvezel uit. Inwoners die ambassadeur willen worden, vinden alle informatie op www.limburgglasvezel.nl/ambassadeur.

Waarom glasvezel?

In Nederland is de helft van alle woningen aangesloten op glasvezel. Op dit moment willen KPN en Ziggo hun glasvezelnetwerk in deze gemeenten niet verder uitbreiden. En dat terwijl de noodzaak van glasvezel steeds groter wordt door het toenemende internetgebruik. Jaarlijks stijgt het internetgebruik met circa 40% waardoor er ‘files’ ontstaan op de huidige netwerken. Internet wordt dan telkens trager en het tv-signaal slechter. Dat is met glasvezel verleden tijd. Het maakt niet uit hoeveel mensen er tegelijkertijd gebruik van maken, glasvezel behoudt in alle gevallen zijn ongekende snelheid en kwaliteit.