Nieuws

02-08-2019 14:45

Steeds meer particulieren kopen gebruikte elektrische auto

Langzaam maar zeker lijken ook particulieren de elektrische auto te omarmen. Heel lang leek deze auto exclusief het domein voor de zakelijke rijders. Er is echter een groei waarneembaar van het aantal particulieren dat een van de oude EV’s van de zaak overneemt. Daarbij is de Tesla S nog steeds erg populair.

Drie keer zoveel auto’s verkocht
Ook nu nog is elektrisch rijden voor iemand die geen bijtelling voordelen geniet erg duur. En dat terwijl aan de andere kant het aantal min of meer betaalbare EV’s nadrukkelijk toeneemt. Zoals bekend kunnen de kosten oplopen van minimaal 35.000 euro tot wel anderhalve ton. Er heerst weliswaar nog steeds onduidelijkheid wat de afschrijving van een EV precies is, als de voortekenen echter niet bedriegen lijkt dit gunstig te zijn. Concreet betekent dit dat ook de gebruikte elektrische auto’s aan de dure kant zijn. Het heeft echter niet kunnen voorkomen dat er in het afgelopen half jaar drie keer zo veel van deze auto’s verkocht zijn, zo laat het VWE na onderzoek weten.

Tesla S meest populair
In het eerste half jaar van 2019 werden in totaal 3.124 voormalig zakelijke elektrische auto’s naar particulieren. In het eerste deel van 2018 waren dat er slechts 970. In de eerste helft van 2019 bleek de Tesla S overigens nog steeds het meest populaire model. De top drie wordt verder gecompleteerd door de VW e-Golf en de Renault Zoe. Ook de BMW i3, Nissan Leaf en de Fiat 500 E scoren uitstekend.

Gelden andere polisvoorwaarden?
Of er voor het rijden in elektrische auto’s meer verzekering betaald moet worden en andere polisvoorwaarden gelden? Dat kun je zien op autoverzekering vergelijken. En als je dan toch bezig gaat met de verzekering van je auto, hier vind je de goedkoopste autoverzekering van Nederland. Zie je meteen of je nu te veel betaalt.

 
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by