Nieuws

22-01-2020 14:30

Nieuwe spits én investeerders voor VVV-Venlo

Met de komst van spits Oussama Darfalou (26) én het aantrekken van twee miljoen aan extern vermogen heeft VVV-Venlo meteen een dubbelslag geslagen in de winterstop. De Algerijn Darfalou is afkomstig van Vitesse en wordt tot aan het einde van het seizoen gehuurd van de Arnhemse club. In Venlo zal hij, samen met zijn collega spitsen, moeten gaan zorgen voor doelpunten in de strijd om handhaving in de Eredivisie. 

VVV-Venlo is nog wel in afwachting van de tewerkstellingsvergunning die de Algerijn moet verkrijgen voordat hij in Venlo aan de slag mag gaan. De club verwacht daar begin volgende week groen licht voor te krijgen. Darfalou zal dan zo snel mogelijk terugkeren vanuit het trainingskamp van Vitesse in Portugal. Technisch Manager Stan Valckx: “Feit is dat we op dit moment de minst scorende ploeg in de Eredivisie zijn. Met de komst van Oussama Darfalou hebben we voorin extra mogelijkheden om doelpunten te gaan maken. Oussama is een snelle, sterke, doelgerichte spits. Hij heeft een actie in huis en is gebrand om zichzelf in Venlo te bewijzen. We zijn verheugd dat we hem aan de selectie kunnen toevoegen.” 

Naast de komst van Darfalou verwelkomde VVV-Venlo deze winterstop, na een minutieuze voorbereiding, enkele nieuwe investeerders. In voorbereiding daarop werd vorig jaar reeds de herstructurering van de club voltooid naar een holdingstructuur. Het aandeelhoudersplan heeft daarnaast afgelopen jaar vorm gekregen. Middels de holdingstructuur wordt ook de continuïteit van de club bewaakt d.m.v. een prioriteitsaandeel en hiertoe is de Stichting Continuïteit opgericht. Aan de basis van het aandeelhoudersplan stond een zorgvuldige waardebepaling van de club uitgevoerd door Aeternus in opdracht van de RvC en directie van VVV-Venlo. Op basis van deze waardebepaling is het beoogd aandelenkapitaal vastgesteld op EUR 5 mln., waarvan EUR 4 mln afkomstig van grootaandeelhouders (Aandeelhouders A) zijnde bij voorkeur ondernemers en partners uit de regio die de club een warm hart toedragen en EUR 1 mln vanuit de achterban (Aandeelhouders B met een STAK). VVV-Venlo heeft ervoor gekozen eerst het beoogde aandelenkapitaal van EUR 4 mln te
realiseren.

Algemeen Directeur Marco Bogers: “Ik kan met trots melden dat we er eind september van het afgelopen jaar in zijn geslaagd, dankzij de inbreng van 9 investeerders, ruim de helft van het totaal beoogde kapitaal van EUR 4 mln, bij elkaar hebben. Een belangrijke mijlpaal in de clubgeschiedenis want vanaf dat moment kent de club 9 eigenaren die naar eigen inbreng, een stuk stemrecht verworven hebben. De 1e  aandeelhoudersvergadering is inmiddels gepland. Het verzoek van enkele aandeelhouders die graag anoniem willen blijven wordt uiteraard gerespecteerd. Daarnaast hebben we de volgende aandeelhouders bereid gevonden: Hai Berden, Frank Vaessen, Xander van de Kamp,
Daniel Frankenhuis, Lei Brauer en Walter Gutterswijk. Wij willen hen hartelijk bedanken voor het in de club gestelde vertrouwen. Momenteel vinden gesprekken plaats en worden afspraken gemaakt met kandidaat-investeerders voor de 2e aandelenemissie van EUR 2 mln.”

Daarnaast is een werkgroep momenteel bezig met de voorbereidingen voor het verwerven van EUR 1 mln kapitaal uit de achterban van de club, zijnde supporters, sponsors en sympathisanten. De intentie is om deze campagne uit te rollen tegelijkertijd met onze seizoenkaartencampagne in april/mei.
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by