Nieuws

10-08-2020 12:49

SLIM subsidie horeca

Vanaf 1 september a.s. kunnen hotels tot € 200.000 subsidie aanvragen om hun vrouwelijke medewerkers te laten ontwikkelen en doorgroeien. Een gespecialiseerd bureau ontlast de hotelier bij de aanvraag en het maken van het plan.

Vanaf 1 september a.s. kunnen hotel- en recreatiebedrijven subsidie aanvragen om loopbaanadviezen voor hun werknemers te krijgen of de vaardigheden van hun medewerkers up to date te houden. Het kabinet trekt voor deze SLIM subsidie structureel €48 miljoen per jaar uit. 

SheConsult is een loopbaancoaching & trainingsorganisatie die zich exclusief richt op hoogopgeleide professionele vrouwen,  heeft voor hotels een dienstverlening ontwikkeld om het aanvraagproces voor deze financiële bijdrage snel en deskundig te laten verlopen, zonder al te grote belasting voor de hotels. drs. Vréneli Stadelmaier, directeur van SheConsult: “Wij zijn met name gericht op de ontwikkeling en groei van de vrouwelijke managers/onderzoekers/bestuurders. Dat doen we voor advocatenkantoren, universiteiten, banken, overheden, etc. Maar ook binnen hotels is specifieke aandacht nodig voor het rijke vrouwelijk potentieel. 

Want, alhoewel het vooral vrouwen zijn die werkzaam zijn in de hospitality industrie, (tussen de 60% en 80 %) zie je dat vrouwen nauwelijks doorstromen naar de top. Slechts 5 procent van het totale aantal CEO’s in de hotelindustrie is een vrouw. Er zijn natuurlijk goede uitzonderingen, bij Accord en Hilton bijvoorbeeld, is bijna de helft van het bestuur vrouw. Daarom het we ook het succesvolle congres ‘Vrouwelijk leiderschap in hospitality in één dag’ georganiseerd in 2018.

Wij willen vanuit onze missie meer vrouwen hun ambitie laten waar maken, meer vrouwen aan de top. Dat zorgt ook voor de bedrijven voor een meer evenwichtig bestuur. Onderzoek, o.a. van McKinsey geeft aan dat bedrijven met een gebalanceerd bestuur beter presenteren. Nu de overheid zelf voor het hotel fondsen beschikbaar heeft gesteld, moet je dat toch met beide handen aangrijpen”, aldus Stadelmaier.

Hotel wordt ontlast
Het bureau heeft speciaal voor de hotels een basis leer- en opleidingsplan ontwikkeld dat in aanmerking komt om te worden gesubsidieerd. Een gespecialiseerd extern bureau zal in samenwerking met SheConsult en met een geringe maar noodzakelijke input van de HR-specialisten van het hotel zorgdragen voor de subsidieaanvraag. De subsidie bedraagt bijna € 25.000,- voor bedrijven met maximaal 250 medewerkers en € 200.000,- voor concerns vanaf 251 medewerkers. 

De aanvragen moeten op 1 september a.s. worden ingediend. 
 
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by