Nieuws

02-09-2020 09:06

Hyundai introduceert verfijnde KONA en gloednieuwe KONA N Line

Hyundai introduceert de vernieuwde KONA (benzine en hybride) en de geheel nieuwe Hyundai KONA N Line. De populaire vijfdeurs-SUV in het B-segment is op tal van fronten aangepast om Europese klanten nog beter aan te spreken. Een herzien front tilt de dynamische uitstraling van de Hyundai KONA naar een nog hoger plan. De verder verbeterde line-up motoren biedt zowel sportieve prestaties als maximale efficiëntie voor een zo laag mogelijk verbruik. Upgrades op het gebied van connectiviteit en gebruiksgemak maken de vernieuwde KONA nog aantrekkelijker.

De Hyundai KONA groeide direct na zijn introductie in 2017 uit tot een succesnummer voor Hyundai. Binnen drie jaar was de compacte SUV een van de populairste modellen voor Hyundai in Europa. Sinds de marktintroductie heeft Hyundai al meer dan 228.000 exemplaren verkocht en won de KONA tal van awards.

Hyundai KONA
De KONA speelt ook een belangrijke rol in de elektrificatiestrategie van Hyundai. De KONA was de eerste SUV van Hyundai leverbaar met diverse geëlektrificeerde aandrijflijnen, denk aan de KONA Hybrid en KONA Electric. Om aan de grote vraag te voldoen, is Hyundai in maart 2020 gestart met de productie van de KONA Electric in zijn Tsjechische fabriek Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC). Hyundai breidt zijn elektrificatiestrategie voor de KONA nu nog verder uit met de slimme 48-volt mild hybrid-technologie.

‘Er is vanuit klanten steeds meer vraag naar SUV’s en geëlektrificeerde oplossingen. Hyundai komt met een combinatie van beide’, zegt Andreas-Christoph Hofmann, Vice President Marketing & Product van Hyundai Motor Europe. ‘Als een van onze populairste modellen heeft de KONA de afgelopen jaren een sleutelrol gespeeld in het succes van Hyundai in Europa. Daarom is het belangrijk voor ons om dit model voortdurend te verfijnen en verbeteren, zodat we het best mogelijke product aan onze klanten kunnen blijven leveren.’

Voor Nederland betekent dit dat de verkoop van de vernieuwde Hyundai KONA en de geheel nieuwe KONA N Line eind 2020 start. De vernieuwde KONA Hybrid volgt begin 2021. Hyundai onthult de vernieuwde KONA Electric later in 2021.

Design verder aangescherpt
De KONA is uitgegroeid tot een icoon in zijn segment, onder meer dankzij zijn gewaagde en progressieve designtaal. Hyundai tilt de visuele aantrekkingskracht van het model nu naar een hoger plan met de vernieuwde KONA. De compacte vijfpersoons-SUV is verfijnder, moderner en robuuster. Het opvallende nieuwe frontdesign oogt slanker en sportiever. De uitgerekte motorkap loopt strak over in de centrale grille. Slanke LED-dagrijverlichting geeft het front een extra opvallende uitstraling. De in de bumperhoeken geïntegreerde, verticaal geplaatste luchtinlaten geven het front een herkenbaar design en verbeteren ook de luchtstroom. Ten opzichte van het uitgaande model is de vernieuwde KONA 40 millimeter langer.

Hyundai KONA
Op de zijkanten van de KONA wordt het sportieve wigvormige silhouet verder geaccentueerd door de visuele verbinding tussen de schouderplooien en de scherpere, strakkere en meer harmonieuze voorzijde. Aan de achterzijde hebben de nieuwe achterlichten een meer horizontaal karakter gekregen om de breedte van de auto visueel te benadrukken. Bovendien weerspiegelen de achterlichten de unieke lichtsignatuur van de voorzijde.

Nieuwe N Line-uitvoering
Met de introductie van de vernieuwde KONA introduceert Hyundai tevens een geheel nieuwe N Line-uitvoering met een extra sportieve aankleding. Dankzij een opvallende voor- en achterbumper, grotere luchtinlaten, een centrale in contrastkleur gespoten diffuser achter, twee sportieve uitlaatstukken, tweekleurige 18-inch lichtmetalen wielen en in kleur gespoten wielkasten ademt dit model sportiviteit. Een ander kenmerk is een aerodynamische frontspoiler die de skidplate van de reguliere KONA vervangt. Het interieur is verkrijgbaar met een speciaal N Line-kleurenpakket met naar keuze stoffen, lederen of suède stoelbekleding. Rode stiksels, met lichtmetaal afgewerkte voetpedalen en N-logo’s op de schakelpook en stoelen dragen verder bij de sportieve look & feel van de KONA N Line.

Hyundai KONA N Line
Hyundai introduceert nieuwe 17- en 18-inch wieldesigns in aanvulling op de reeds bestaande 16-inch wieldesigns. De KONA Hybrid blijft leverbaar met dezelfde 16- en 18-inch wielen als voorheen. Daarnaast levert Hyundai vijf nieuwe exterieurkleuren, te weten Surfy Blue, Dive in Jeju, Ignite Flame, Cyber Gray en Misty Jungle. Deze kleuren vormen een aanvulling op vijf reeds bestaande tinten. Elke kleur kan gecombineerd worden met een Phantom Black-kleurig dak inclusief buitenspiegelkappen in dezelfde kleur.
 
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by