Nieuws

03-02-2021 15:58

Coöperatie 7-LL koopt eerste kavel op Bedrijvenpark Zevenellen in Leudal

Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg (OML) heeft aan zes varkenshouders uit de gemeenten Leudal en Nederweert een kavel verkocht met een oppervlakte van circa 13.500 m2. De zes agrariërs hebben samen de Coöperatie 7-LL U.A. opgericht. De Coöperatie bouwt een mestverwerkende installatie op Duurzaam Multifunctioneel Bedrijvenpark Zevenellen in Haelen, gemeente Leudal. Zij zijn de eerste vestigers op het in ontwikkeling zijnde bedrijvenpark.
 
In december 2020 is de akte notarieel verleden. Zodra alle vergunningen onherroepelijk zijn, starten de bouwwerkzaamheden. De opslag van de varkensmest vindt plaats in silo’s. De installatie op Zevenellen behelst een hal van circa twintig bij vijftig meter waarbinnen de mest, in een geheel gesloten systeem, wordt gescheiden in een dikke en een dunne fractie. Daarna volgt verwerking tot onder andere mestkorrels als bodemverbeteraar. Met het plan is een investering van 3,5 miljoen euro gemoeid en verschaft directe werkgelegenheid aan circa 10 personen.

Over Duurzaam Multifunctioneel Bedrijvenpark Zevenellen
Directeur van OML, Hans Coppus, zegt hierover het volgende: “Bedrijvenpark Zevenellen biedt volop kansen voor nieuwe initiatieven. Daarbij zetten we vooral in op duurzaamheid en circulariteit. Waar bedrijf X bij het productieproces restwarmte overhoudt, kan bedrijf Y dit weer gebruiken om bijvoorbeeld het eindproduct te volvaardigen. Met in acht name van deze voorwaarden, creëren wij een duurzaam en multifunctioneel bedrijvenpark met goede economische ontwikkelingen voor de regio Midden-Limburg.” 
Hans Corsten, woordvoerder van de Coöperatie 7-LL,  vult aan: “De leden van de Coöperatie zijn van het besef doordrongen dat een overstap naar een meer duurzaam kringloopsysteem uitsluitend gezamenlijk kan. De markt vraagt naar biobased (hernieuwbaarheid), cruciaal voor de succesvolle ontwikkeling van duurzame producten. De op Zevenellen beoogde ketenbenadering maakt het mogelijk om met de groep Midden-Limburgse ondernemers en andere ondernemers op Zevenellen aan een gezamenlijke uitdaging te werken. Eenieder werkt aan zijn eigen businesscase en gezamenlijk werken we aan de ontwikkeling van een duurzaam kringloopsysteem. ” 

Over OML
OML draagt bij aan de economische ontwikkeling van de regio Midden-Limburg en doet dit in samenwerking met gelieerde partijen, bedrijfsleven en overheden. OML heeft de volgende kerntaken: ontwikkeling en uitgifte van nieuwe bedrijventerreinen, acquisitie van bedrijven en sales van bedrijventerreinen, locatie- en gebiedsontwikkeling alsmede advisering bij ruimtelijk-economische vraagstukken. OML heeft percelen te koop op de bedrijventerreinen: Businesspark Midden-Limburg in Echt, Windmolenbos en Zevenellen in Haelen, De Schroof, De Hanze, Boven de Wolfskuil, De Grinderij en Oosttangent in Roermond.

 
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by