Nieuws

11-06-2021 12:18

Hessing Supervers en Brightlands Campus Greenport Venlo werken aan langer houdbare groente, tegengaan van voedselverspilling en nieuwe duurzame verpakkingsmaterialen

Hessing Supervers en Brightlands Campus Greenport Venlo gaan samenwerken aan innovatieve oplossingen om verse groente langer houdbaar te maken, voedselverspilling tegen te gaan en nieuwe duurzame verpakkingsmaterialen te ontwikkelen. Op 10 juni ondertekenden beide partijen een overeenkomst als start van de samenwerking.

Verser, slimmer en duurzamer produceren
Korte aanvoerlijnen en snelle, efficiënte verwerking zijn belangrijk om verse groente ook echt vers in het winkelschap en op het bord van de consument te krijgen. Hessing Supervers is onlangs gestart met de bouw van een nieuwe productielocatie in Greenport Venlo die nog meer consumenten van verse groente kan gaan voorzien. Om de groente die Hessing in Venlo gaat verwerken nog verser, slimmer en duurzamer te produceren, gaat het samenwerken met Brightlands Campus Greenport Venlo.

Minder verspillen, beter verpakken en nieuwe teeltvormen
Op allerlei vlakken gaan beide partners werken aan verbetering en verduurzaming van de groenteverwerking. Zo bedenken ze innovatieve oplossingen om de houdbaarheid van verse groenteproducten te verbeteren. Dat kan gaan om nieuwe verpakkingswijzen of het verkorten van de tijd tussen oogst en consumptie. Ook onderzoeken beide partijen nieuwe teeltvormen, zoals waterteelt waar Hessing al langer mee experimenteert. Verder zijn het verwaarden van reststromen, het zoeken naar duurzame verpakkingsmaterialen en het vergroten van de mogelijkheden voor elektrisch vervoer, thema’s die de samenwerkingspartners oppakken.

Verse groente is topsport
Frank Hessing kijkt uit naar de samenwerking met Brightlands: “Bij ons draait alles om vers en het is elke dag weer topsport om onze verse en gezonde groenten snel en goed bij onze klanten te krijgen. De houdbaarheid van verse producten is voor onze klanten ontzettend belangrijk, omdat het verspilling voorkomt en de omzetkansen vergroot. We zoeken daarom continu naar mogelijkheden om de houdbaarheid te verbeteren. Samen met Brightlands kunnen we onze kennis op dat gebied vergroten en innovatieve oplossingen bedenken.”

Verstevigen positie Greenport Venlo
Ook Saskia Goetgeluk, directeur van de Brightlands Campus in Venlo is blij met deze nieuwe samenwerking: “Met Hessing als partner liggen er goede mogelijkheden om als regio een toppositie te bereiken in agrifood, business en logistiek. De plannen van Hessing passen goed bij de ontwikkeling van het innovatie ecosysteem en bij de onderwijs en onderzoeksprogramma’s op de campus. Voor onze studenten is het interessant om ze de praktijk te laten ervaren. Dit is een mooie basis voor een vruchtbare samenwerking!”

Over Hessing Supervers
Familiebedrijf Hessing Supervers is al meer dan vijftig jaar actief in het bewerken van groente en fruit. Hessing bewerkt verse groenten en fruit tot allerlei gezonde en gemakkelijke producten, zoals panklare groenten, bewerkt fruit en maaltijdsalades. Het bedrijf levert meer dan zeven miljoen verpakkingen per week aan klanten in de retail, travelcatering, foodservice en Quick Service Restaurants. Vanaf 2023 produceert Hessing een groot deel van haar producten op haar nieuwe productielocatie in Horst aan de Maas, Greenport Venlo. De bouw van die locatie is in april gestart.

Over Brightlands Campus Greenport Venlo
Brightlands Campus Greenport Venlo maakt deel uit van het Brightlands innovatie ecosysteem in Limburg met vier campussen, ruim 15.000 banen, 13.000 studenten en bijna 800 bedrijven en instituten. Brightlands Campus Greenport Venlo bestaat sinds 2017 en telt momenteel 74 bedrijven, 700 banen en 1200 studenten. Het campus ecosysteem richt zich op gezonde en veilige voeding, future farming en bio circulaire economie. Met als resultaat innovatie in de voedselproductie, in voedingsstoffen en in alternatieve grondstoffen voor de consument.



 
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by