Column Lagarde: Einde ISDN, einde van service?

Magazines | Noord-Limburg Business nr 3 2018

Je hebt het vast al vaker gehoord: ISDN is aan het eind van z’n Latijn. Per 1 september 2019 (ja, dat is al binnenkort) zullen de ‘ouderwetse’ ISDN-lijnen niet meer beschikbaar zijn. Tijd voor iets anders! 

Door Cornelis Vranken

RECLAMEBOMBARDEMENT
Het einde van ISDN lijkt wel het begin van een reclamebombardement. Het einde van ISDN betekent volgens groep A dat je morgen niet meer bereikbaar bent en volgens groep B is het een kans om je ISDN te vervangen door allerlei gratis oplossingen. En dit krijg je dan ongeveer vijf keer per week in je mailbox en honderd keer via banners in je webbrowser.

TE MOOI OM WAAR TE ZIJN
Ik sprak onlangs een relatie die benaderd is door een VoIP-cowboy. Een ‘gratis’ oplossing om van ISDN over te stappen naar VoIP. Tenminste, dat was het aanbod. Na verder zoeken en vragen bleek het uiteindelijk te gaan om een contract met meerdere jaren, mét bijbehorende maandelijkse kosten in de kleine lettertjes. Verder bleek de klantenservice prima bereikbaar, alleen inhoudelijke kennis was even niet aanwezig. Service in cadeauverpakking, zonder inhoud. En dan de vraag aan Lagarde: wat moeten we doen? En kunnen jullie onze telefonie-oplossing toch weer in beheer nemen? 

KANSEN
Ja, ISDN stopt. En ja, een vervangende oplossing is nodig. Voorkomen is beter dan genezen. Met ons 5-stappenplan stapt u geruisloos over van een ISDN- naar een VoIP-oplossing, zonder verlies aan service en zekerheid. Einde van ISDN, begin van Lagarde service. 

VIJFSTAPPENPLAN ISDN NAAR VOIP
1. Laat je huidige telefonie-omgeving in kaart brengen.
2. Oriënteer je op de diverse mogelijkheden voor vervanging (bijvoorbeeld hosted telefonie of een VoIP telefooncentrale).
3. Vraag een offerte aan met een transparant overzicht aan investeringen
4. Sluit een duidelijke service-overeenkomst af
5. Blijf effectief communiceren met een toekomstbestendige telefonie-oplossing.

VRAGEN?
Voor vragen over het einde van ISDN of over de service van Lagarde kun je me bereiken op cvreeken@lagarde.nl en/of 06-13145021.
delen:
Algemene voorwaarden