Column RDC: Hoe schaalbaar is jouw printer?

Magazines | Noord Limburg Business nr 4 2019Ben je toe aan nieuwe printers voor jouw organisatie? Dan wil je maar een ding: dat ze altijd goed werken en jarenlang meegaan. Kijk daarom niet alleen naar de capaciteit en features die je vandaag nodig hebt. Zorg dat je slim kunt anticiperen als je wensen morgen plotseling veranderen, met een schaalbare oplossing.

Tijdens de oriëntatie en aanschaf van nieuwe printers ben je geneigd om te kijken naar de specificaties waar je vandaag behoefte aan hebt. Maar heb je je oog laten vallen op een printer, dan is het juist raadzaam om je af te vragen of de printer over een aantal jaar nog steeds voldoet. In een paar jaar kan er namelijk veel gebeuren.

Technologische ontwikkelingen

Ga maar eens na. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in een steeds sneller tempo op, bedrijfsprocessen en -strategieën kunnen veranderen en ook wet- en regelgeving is altijd in ontwikkeling. Neem de AVG die in 2018 is ingevoerd. Deze wet heeft de security van multifunctionele printers op zijn kop gezet. Nu hoor ik je denken: 'Je kunt van tevoren toch niet weten hoe wet- en regelgeving precies verandert?' Niet altijd, maar er bestaan wel multifunctionele printers die automatisch security- en firmware-updates uitvoeren. Zodat je altijd voldoet aan de actuele eisen.

Technologie die met je meegroeit

In vijf jaar tijd is het ook goed mogelijk dat bedrijfsprocessen en -strate-gieën veranderen. Misschien wil je nu 'alleen maar printen', maar heb je al plannen om over een jaar of twee volledig te gaan digitaliseren. Dan is het prettig als je dit direct in de praktijk kan brengen met een schaalbare printer. Je hoeft dan niet te wachten tot je huidige contract afloopt of tussentijds te investeren, maar je kunt direct applicaties en workflow-toepassingen downloaden die je in staat stellen om digitaal te werken. Denk aan apps waarmee je papieren documenten scant en direct uploadt in de cloud.

Flexibiliteit in software en applicaties

Op een schaalbare printer download je de nieuwste functionaliteiten en apps rechtstreeks, zonder tussenkomst van een engineer. Via een online platform kun je de printer direct upgraden, zodat deze steeds aansluit op nieuwe situaties en bedrijfsapplicaties. En zo is de printer allang geen 'statisch product' meer die slechts alleen kan printen. De printer is getransformeerd tot een centrale informatiehub, die eenvoudig moet kunnen meebewegen met jouw business.

Zijn hierover nog vragen, of wil je meer toelichting over dit onderwerp?

Ik kom graag langs!


Stefan de Groot
Ricoh Document Center Nijmegen
06-27 24 97 21

 

delen:
Algemene voorwaarden