Weemen groeit verder in Limburg na overname Tonnaer

Magazines | Noord Limburg Business nr 5 2019


Vlnr; Frank van Hoof, Marc Dijkstra, Twan Weemen en Maarten Weemen


Per oktober van dit jaar heeft Weemen web I print I promo, totaalleverancier op het vlak van on- en offline communicatie, de activiteiten van Tonnaer in Kelpen-Oler overgenomen. Door deze stap kan Tonnaer een doorstart maken. Voor Weemen betekent de overname een uitbreiding van de bedrijfsactiviteiten naar Midden- en Zuid-Limburg. Voormalig Tonnaer-eigenaar Marc Dijkstra wordt commercieel manager van Weemen Limburg, inclusief de vestiging in Kelpen-Oler. Ook acht Tonnaer-medewerkers zijn mee overgegaan.


Bijna was het over en sluiten geweest voor drukkerij-uitgeverij Tonnaer, na bijna 135 jaar actief te zijn geweest in de grafische sector. In september sprak de rechtbank in Roermond het faillissement uit. Met de hulp van Weemen, een familiebedrijf met vestigingen in Venlo, Haps, Gemert en Druten is nu echter een doorstart gemaakt. "We waren al goede bekenden van elkaar", zegt Marc Dijkstra in zijn nieuwe rol als commercieel manager van Weemen Limburg. "We passen niet alleen als familiebedrijven perfect bij elkaar, ook onze diensten vormen een uitstekende aanvulling op elkaar."

Totaalpakket in communicatie

Voor de klanten van Tonnaer verandert er behalve de nieuwe naam weinig na de overname door Weemen. Althans, niet in negatieve zin. Dijkstra: "Onze klanten kunnen blijven vertrouwen op onze diensten, net als op veel bekende gezichten. De condities waaronder we hebben samengewerkt blijven gehandhaafd, net als in het verleden gemaakte prijsafspraken. Ook blijft de productie in Kelpen-Oler gewoon doordraaien. Wat echter wel degelijk gaat veranderen, is dat klanten nu kunnen profiteren van het feit dat we als Weemen Limburg een totaalpakket aanbieden op het vlak van on- en offline communicatie. Van hoogwaardig (digitaal) druk- en printwerk, promotionele artikelen en signing artikelen tot folders, brochures, posters, gespecialiseerd drukwerk, pennen, vlaggen, (roll-up) banners, borden, beurswanden, raamfolies en mokken. Bovendien kun je bij ons terecht voor web-to-print oplossingen, onze unieke brandportals en een gedegen communicatieadvies. Kortom: bij Weemen Limburg vind je alles onder een dak."

Slagkracht

Weemen, net als Tonnaer een echt en hecht familiebedrijf, vierde onlangs haar 45-jarige bestaan. De overname van Tonnaer past helemaal in de groeiplannen die men bij Weemen voor ogen heeft, aldus de broers Twan en Maarten Weemen. "We waren al actief in Noord-Limburg, Brabant en Gelderland. Door de overname breiden we onze activiteiten nu uit naar Midden- en Zuid-Limburg en kunnen we onze gewenste omzetgroei gaan realiseren. Het is een flinke stap qua slagkracht. Ook de klanten van Tonnaer kunnen gaan profiteren van ons totaalpakket in on- en offline communicatie."

Hands-on partner

Volgens Marc Dijkstra liggen er volop kansen in Midden- en Zuid-Limburg en hij kijkt dan ook vol vertrouwen naar de toekomst. "De vele ondernemers in deze regio hebben een sterke behoefte aan een duurzame en betrouwbare hands-on partner die hen ontzorgt op het vlak van communicatie en communicatiemiddelen. Wij springen daar optimaal op in met de Weemen-formule, die ook op andere plaatsen enorm aanslaat. Kwaliteit, snelheid van leveren - tot in de kast, als het moet! -, pro-activiteit, snel schakelen, korte lijnen en de complete ontzorging van onze relaties. Daarbij wordt het meedenken met relaties en klanten van Weemen enorm gewaardeerd door de klant. Welke uitdaging ook, klanten kunnen altijd rekenen op passende communicatieoplossingen."

Co-creatie

Bij Weemen is co-creatie meer dan een loze belofte. Twan Weemen is ervan overtuigd dat je samen tot de beste resultaten komt. "We mogen dan de afgelopen jaren een flinke professionaliseringsslag hebben gemaakt, in ons hart en onze werkwijze zijn we nog steeds het familiebedrijf van weleer. We geloven sterk in duurzame relaties met onze klanten, partners en medewerkers. Onze professionals streven altijd naar partnerships en co-creatie. Om die duurzame samenwerkingen te realiseren, doen we graag op een persoonlijke en betrokken manier zaken en kijken we als een trouwe huisvriend over de schouders van onze relaties mee. Adviseren, sturen waar gewenst en altijd klaarstaan met de beste oplossingen op maat, dat is Weemen ten voeten uit.”


De unieke brandportal

Eén van de innovatieve producten die Weemen levert is de brandportal: een huisstijlmanager, online marketingcom- municatieportal en webshop in één. De brandportal maakt het mogelijk al je marketing- en communicatiemiddelen centraal te beheren en te organiseren en decentraal te bestellen. Tegelijk waarborg je de huisstijlregels van je organisatie optimaal. Daarbij bespaar je een hoop kosten, want met minder mensen doe je meer. Vraag ons gerust om meer informatie!

 

delen:

Noord Limburg Business nr 5 2019

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden Hosted by