Welkom bij BS Morgen: Goede tijden! Slechte tijden?

Magazines | Noord Limburg Business nr 1 2021

In 2012 zaten we nog een andere crisis, de financiële crisis, weet u nog? Toen schreef ik een blog over netwerken in tijden van crisis welke zo passend is voor deze tijdgeest. Anders? Echt niet! Deze blog heb ik, 9 jaar later, herschreven.

Wat een crisis en recessie zoal niet teweeg brengen. Onrust in de markt, iedereen begint sneller te rennen, heeft weinig of geen tijd meer voor elkaar en werkt ad hoc. Kostenbesparing staat bovenaan op de ‘to do’ lijst. Op zich een natuurlijke reactie, maar het verleden heeft geleerd dat een crisis en recessie ook kansen bieden. Juist in deze tijd worden we creatief in denken, willen we innoveren, gaan we op zoek naar nieuwe markten…new business. Maar ook naar kennis, ervaringen en interessante contacten. Ondernemers en kennispartners die ons verder helpen. Anticyclisch investeren in een persoonlijk (face to face) netwerk is
een must en dat kan in deze coronacrisis ook online. Daarom hebben we bij BS Morgen al sinds de start van de lockdown meer dan een jaar geleden, alles op alles gezet om onze leden en gasten ook te faciliteren met online meetings. Een goed netwerk bestaat niet uit eendagsvliegen, maar uit duurzame
relaties. Resultaatgerichte contacten met ondernemers die tijd voor elkaar maken, elkaar helpen en aanbevelen. De basis? Respect, interesse en vertrouwen.

DE VRAAG WAS: BENT U KLAAR VOOR 2012? DAT WAS 10 JAAR TERUG, EN U? BENT U KLAAR VOOR 2022?
Worden slechte tijden, goede tijden? Blijft u stilzitten, “klanten en kansen komen toch wel“, of gaat u proactief investeren in uw netwerk en hier ook gebruik van maken om in mindere tijden kansen te pakken. Samen met ondernemers die er ook zo instaan! Want groeien doe je mijn inziens samen! Als organisatie van BS Morgen staan wij ook nu klaar om ondernemers te ondersteunen in het uitbreiden en versterken van hun netwerk. Online, wandelend, golfend en ….gewoon weten dat je er voor elkaar bent met persoonlijke en zakelijke vragen. Aandacht en een luisterend oor voor elkaar zijn misschien cliché, maar in mijn optiek de woorden die er toe doen! En uiteraard staan we klaar om – hopelijk – in mei weer volop live meetings te mogen organiseren.

Slechte tijden zijn samen om te buigen in kansen en “new business opportunities”. Op weg naar persoonlijke en zakelijke groei. Klaar voor de dag van ‘Morgen’!

Terugblik Meet The Company
Op dinsdag 23 maart waren we te gast bij Rob Vercoulen van Noord-Limburgs Groen. De bijeenkomst was op het buitenterrein van de Brightland Campus Venlo. Het thema was denken in mogelijkheden in plaats van beperkingen! We genoten van een buitenwandeling en rondleiding door Rob in het prachtige park waar de medewerkers (mensen met een beperking) met passie vertelden over hun vak. Heel inspirerend om te ervaren hoeveel plezier zij in hun vak hebben en met name ook heel leergierig zijn en vooral samen de mogelijkheden verkennen in plaats van de beperkingen die ze hebben. Zo werden we door Rob aan het werk gezet om een vogelhuisje in elkaar te zetten zonder hulpmaterialen. Op deze wijze kwamen we ook tot inzichten dat als je echt wilt je het ook voor elkaar te krijgen door samenwerking, leergierigheid en enthousiasme. Het resultaat mocht er zijn! Al wandelend!

Rob “Noord-Limburgs Groen is een Hoveniersbedrijf met hart voor groen en mensen. Wij hebben alle expertises in huis. We zijn gespecialiseerd in het inrichten en onderhouden van buitenruimtes bij bedrijven/industrieterreinen, woningbouw, zorg en onderwijs. Ons hoveniers bedrijf werkt met vakbekwame sociaal hoveniers. Zij helpen onze medewerkers vooruit in verschillende leer- en werktrajecten. Samen gaan zij dagelijks voor het beste resultaat. Deze aanpak levert een grote betrokkenheid bij ons groenwerk op. Iets waarvan je als opdrachtgever zeker ook profiteert. We staan voor de kwaliteit van ons werk en komen gemaakte afspraken na.” Dat waren mooie woorden van Rob die gedragen wordt door zijn medewerkers!

Laat ik afsluiten met het woord “aandacht”, ja echte aandacht van de ander die compassie heeft, begrip toont en een luisterend oor biedt. Hulp vragen en elkaar handvatten geven en positief vooruit te kijken.

Ondernemers van morgen: Rob van Oene, CEO Mifa Venlo

WIE IS ROB VAN OENE?
Mijn naam is Rob van Oene, 41 jaar en woonachtig in het Brabantse Geldrop. Ik ben getrouwd en heb 3 kinderen in de leeftijd van 5, 9 en 10 jaar. In mijn vrije tijd spendeer ik zoveel mogelijk tijd aan mijn gezin. Daarnaast speel ik trompet bij een harmonie in Eindhoven. Verder mag ik graag hardlopen en zaalvoetballen.
Ik ben inmiddels al 18 jaar werkzaam bij Mifa in Venlo, waar ik gestart ben op verkoop en in de loop der jaren steeds andere, uitdagende, functies bekleed heb. Sinds april 2017 ben ik CEO van dit prachtige bedrijf en mag ik leidinggeven aan meer dan 300 werknemers, een schitterende en dankbare taak!

WAT IS DE KRACHT VAN JOUW BEDRIJF?
Mifa is specialist in aluminium extrusie profielen. We produceren compleet afgewerkte precisieproducten voor tal van branches. De belangrijkste 4 zijn de luchtvaart, automobiel, machinebouw en de medische industrie. Onze kracht zit hem in de nauwkeurigheid, flexibiliteit en vooral ook de functionaliteit van de producten die we kunnen maken. Het juiste advies en hoge kwaliteit leveren zit in ons DNA. Onze producten vind je in tal van toepassingen, zoals onderdelen voor vliegtuigstoelen, onderdelen in satellieten, voorvorken voor motoren, onderdelen voor analyseapparatuur en we zitten ook in de deeltjesversneller in Cern.

WAAROM BS MORGEN?
Ik bezoek de Mastertables van BS Morgen omdat deze mij de kans bieden om te sparren met personen in soortgelijke functies. Met andere CEO’s en ondernemers kan ik gezamenlijke thema’s en issues bespreken en worden zaken uit verschillende invalshoeken bekeken. Ik leer zo van anderen en verkrijg door de diversiteit van het netwerk nieuwe inzichten en tips.

Meet The Expert uitgelicht

De Meet the Expert bijeenkomsten van BS Morgen zijn exclusieve ontmoetingen met keynote experts. We hopen jou hiermee als ondernemer nog beter te faciliteren in het verhogen van jouw kennisniveau op tal van vlakken.

Donderdag 22 april – Wil Michels – Fanstrategie
Locatie: online of buiten afhankelijk van de corona-maatregelen
Tijd: 7.30 uur - 11.00 uur


We zijn trots dat we voor onze eerste Meet the Expert bijeenkomst de kleurrijke Wil Michels hebben kunnen strikken. Wil is directeur van zijn communicatiebureau en docent bij Fontys Hogescholen, NCOI, Van der Hilst en de Universiteit van Antwerpen. Hij is bestsellerauteur en o.a. bekend van zijn Handboek Communicatie. Wil staat voor dynamiek, fun en een frisse kijk op het vak. Begin november kwam zijn nieuwe boek Fanstrategie uit. Inmiddels is de tweede druk al verschenen. Hij gaat ons meenemen in zijn nieuwe boek en geeft je handvaten hoe je een doordachte aanpak in je organisatie kunt gaan integreren.

Dinsdag 11 mei – Marjolein Bongers – LinkedIn Powerboost Masterclass
Locatie: Scelta Institute, Venlo
Tijd: 7.30 uur - 11.00 uur


Marjolein Bongers is eigenaresse van House of Social Media en al 10 jaar lang een autoriteit in het geven van LinkedIntrainingen. In 2020 schreef ze het boek LinkedIn Power – ontdek de superkracht van LinkedIn – waarmee ze in de top 5 van Managementboek terechtkwam. In de interactieve masterclass op 11 mei leer je van Marjolein op welke manier je LinkedIn het beste kunt inzetten om:
1. Hoger te komen in de zoekresultaten van LinkedIn
2. Optimale profilering van jezelf en je bedrijf
3. Genereren van leads
4. Op welke manier je beïnvloedingspsychologie kunt toepassen op LinkedIn

AGENDA
-15 april MasterTable MKB + ZZP
-16 april We Meet Online
-16 april Golf de Swinkelsche
-22 april Meet the Expert Wil Michels
-29 april Wandelen in Geijsteren
-30 april Golf Baarlo
-11 mei Meet the Expert Marjolein Bongers
-18 mei MasterTable MKB + ZZP
-20 mei Meet&Match 50
-28 mei We Meet Online
-28 mei Golf Baarlo
delen:
Algemene voorwaarden