Adagium: Wanneer is het moment juist voor een bedrijfsoverdracht?

Magazines | Noord Limburg Business nr 3 2021



De meeste mensen zijn inmiddels weer aan de slag na een welverdiende vakantie. Dat is een mooie aanleiding voor het bovenstaande vraagstuk. De vakantie is een periode van afschakelen, bezinning en over de toekomst nadenken. Niet zelden is de toekomst van de onderneming én de rol van de ondernemer hierin onderwerp van de gedachten van een DGA. Je bedrijf verkopen doe je maar één keer, hoe zorg je er dan voor dat je de juiste timing kiest?

Ruim vóór het daadwerkelijke verkooptraject spreken wij al met ondernemers over hun redenen en aanleiding voor een transactie: waarom ben je toe aan een volgende stap? Is de onderneming toe aan een fase zonder jou? Waarom zou iemand jouw bedrijf willen kopen? Juist deze simpele vragen zorgen ervoor dat een ondernemer met een andere blik naar zijn eigen bedrijf én persoon kijkt.

Je bedrijf verkopen, of dit nu een familiebedrijf is of een zelf opgebouwde onderneming, is een 'big deal'; juist de emotionele aspecten van een overdracht dienen aandacht te krijgen in een bedrijfsoverdracht. Samen met jou werken wij toe naar de overdracht van jouw levenswerk, waarbij niet cijfers en euro's leidend dienen te zijn, maar juist je gevoel. Wie koopt jouw bedrijf en hoe wordt het voorgezet, hoe wordt omgegaan met je personeel, kortom: wie biedt het beste totaalplaatje?

Als laatste tip: zorg dat je klaar bent voor een overdracht, ook vóór jouw beoogde afscheid: een geschikte koper kan zich immers ook onverwachts melden.

Jon Pieper is Corporate Finance Adviseur bij Adagium Bedrijfsoverdrachten

www.adagium.nl

 

 

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by