José Lenders advies, begeleiding & counseling: Is jouw communicatie van invloed?

Magazines | Noord-Limburg Business nr 4 2022

Communicatie is een middel om met elkaar in contact te komen. Maar wat als je de ander niet bereikt of er zelfs afstand ontstaat? Wat als je daardoor niet tot de kern en dus niet bij de oplossing komt?


Leidinggevenden, werkgevers en managers worden steeds vaker geconfronteerd met problemen van werknemers. Geld, gezondheid en werkplezier staan enorm onder druk. Hoe kom je erachter wat er allemaal speelt en wat kun je daarmee doen?

José Lenders van José Lenders advies, be-geleiding & counseling maakt zich zorgen over de verhalen die zij in haar praktijk hoort als het gaat over gemiste kansen in communicatie. "Daarmee bedoel ik niet alleen de communicatie tussen jou als leidinggevende en de werknemer, maar juist ook met jezelf. Voel ik mijn passie nog? Werk ik binnen de grenzen van mijn kunnen? Herken ik mijn eigenheid nog? Als jij van je natuur afwijkt, beïnvloedt dat jouw communicatie."

PASSIE-protocol

José weet wat het is om dat contact met zichzelf te verliezen. Gedurende 12 jaar was zij ziek, waarvan 6 jaar afhankelijk van een rolstoel, zonder aanwijsbare oorzaak. Zij vond 25 jaar geleden de sleutel naar haar gezondheid en verwerkte haar inzichten in het praktisch toepasbare PASSIE-protocol, ook beschreven in haar boek 'Van werkstress naar passie in 6 stappen'. Het PASSIE-protocol is in deze regio inmiddels een begrip geworden. "Zoveel mensen hebben hun leven daarmee verrijkt", zegt José trots. "Een mooi citaat om te delen: 'Ik gebruik als manager het protocol nu ook in de ontwikkelgesprekken van mijn medewerkers. Wat ga je dan snel en op zo'n natuurlijke manier de diepte in'."

Wegwijzer naar zingeving

"Stress is vaak de oorzaak van misverstanden maar zeker ook het gevolg daarvan. Het geeft aan dat er iets belangrijks weggevallen is, anders zou jij je niet zo druk maken. Stress is niet iets om tegen te vechten, het geeft juist veel informatie over waar je naar toe wil. Kortom, stress is de wegwijzer naar jouw zingeving." Speciaal voor werkgevers en managers met weinig tijd maar wel met behoefte aan meer werkplezier, zelfinzicht en positieve invloed op de werkvloer, is het PASSIE-protocol nu ook in een app omgezet. Die app lanceert José woensdag 12 oktober 2022 tijdens een netwerklunch met als thema: hoe start je een gesprek bij stress van werknemers? "Samen met twee professionele acteurs ervaren wat wel en wat niet werkt."

José nodigt ondernemers van harte uit om zich aan te melden voor deze lunch. "Welke vaardigheden jij ook hebt, als jij vanuit je passie werkt heeft dat invloed op jouw communicatie en daarmee op het welzijn van iedereen."

De gratis netwerklunch vindt plaats op 12 oktober van 11.30 tot 14.00 bij Klooster Mariadal in Venlo. Meld je aan door vóór 7 oktober een e-mail te sturen naar jose@joselenders.nl.
 

delen:

Noord-Limburg Business nr 4 2022

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden