Column TRIAS: Waar legt u de grens?

Magazines | Noord-Limburg Business nr 5 2016

Innovatie gaat over de grenzen heen van landen, sectoren en technologieën. Grenzen binnen innovatie laten zich immers alleen trekken als men zich hierdoor laat beïnvloeden. Om grensoverschrijdende samenwerking binnen Europa te bevorderen op het gebied van innovatie en duurzame ontwikkeling, heeft de EU onder andere het Interreg-programma in het leven geroepen.

Specifieke MKB-instrumenten

Interreg heeft verschillende specifieke MKB-instrumenten in het leven geroepen waarbinnen ondernemers de komende jaren een beroep kunnen doen op subsidie voor het ontwikkelen van innovatieve producten en diensten. Hieronder enkele mogelijkheden:

- Crossroads2 richt zich op MKB's uit de volgende sectoren: agrofood, chemie en materialen, hightech systemen, life sciences & health, cleantech, biobased, logistiek en maintenance.

- Crosscare richt zich op innovatie in de zorgsector door MKB's. Dit kan gaan over nieuwe of verbeterde zorgconcepten, -diensten, -processen en -producten.

-? Link2Innovate en ROCKET richten zich op starters die werkzaam zijn met sleuteltechnologieën zoals: micro- en nano-elektronica, fotonica, nanotechnologie, industriële biotechnologie, geavanceerde materialen of geavanceerde fabricatiesystemen en -processen.

Bewezen opstap naar succes!

In de vorige programmaperiode kregen meer dan 60 grensoverschrijdende projecten subsidie.

Heeft u een innovatief idee, maar heeft u moeite om de aansluiting te vinden? Of zit uw sector er niet bij? Interreg kent meer sectorgerichte programma's. Neem daarom gerust contact met ons op! Wij werken uw ideeën graag met u uit.

Contact

Bent u geïnteresseerd in de bovenstaande mogelijkheid? Neem dan vrijblijvend contact op met TRIAS BV. info@trias-subsidie.nl">info@trias-subsidie.nl 077-3560100

Foto: 
Ron Coenen, Manager Bedrijven TRIAS BV, ron@trias-subsidie.nl">ron@trias-subsidie.nl

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by