Column JDS Bedrijfsautomatisering: waar moet ik beginnen?

Magazines | Noord-Limburg Business nr 1 2017

Bedrijfsautomatisering, waar moet ik beginnen?

Bedrijfsautomatisering is tegenwoordig niet meer een aantal apparaten neerzetten, aansluiten op het internet en klaar. De overwegingen die komen kijken bij het inrichten van een ICT-landschap in 2017 zijn er in aantal beduidend meer dan 30 jaar geleden. Maar waar moet u dan allemaal aan denken? Wij helpen! Door uzelf deze drie vragen te stellen, vormt u zelf al een beter beeld van waar uw automatisering aan moet voldoen.

Lejos Schouwenberg, accountmanager

Hoe moet mijn automatisering beschikbaar zijn?

On premise of in de cloud? On premise betekent letterlijk 'op locatie', wat dus inhoudt dat alle hardware (apparatuur) bij u op locatie staat en ook op locatie volledig ingericht is. Een oplossing in de cloud betekent dat u gebruik maakt van een volledig geautomatiseerd datacenter ergens anders. U hebt dan middels een internetverbinding toegang tot uw eigen omgeving online. U kunt zelfs voor een hybride oplossing kiezen, waarbij u gedeeltelijk in de cloud werkt, maar ook op locatie.

Wat is mijn behoefte?

Automatisering is voor iedereen anders. Afhankelijk van de branche en vooral de werkzaamheden die u uitvoert, zullen uw eisen anders zijn. Werkt u bijvoorbeeld veel buiten de deur en maakt u veel gebruik van gesynchroniseerde agenda's, dan is Microsoft Office 365 een oplossing. Heeft u veel te factureren aan klanten en heeft u hier overzicht in nodig, dan zou u kunnen denken aan een ERP-pakket. Maakt u gebruik van specifieke software die veel capaciteit nodig heeft? Dan moet uw omgeving daar wel op ingericht zijn, anders zal het hele systeem trager werken. Maak een rijtje van welke aspecten voor u van belang zijn in uw automatisering, zodat u een duidelijk beeld kunt vormen van de eisen.

Hoe moet ik mijn data beveiligen?

Automatisering gaat tegenwoordig niet zozeer alleen maar om het functioneel maken van uw omgeving, maar ook om het uitbannen van gevaren en risico's. Met alle horrorverhalen over ransomware en datalekken is het van essentieel belang dat de omgeving waterdicht is. Zorg dus voor een goed antivirusprogramma, een sterke firewall en een back-up die up-to-date is. Hiermee beperkt u het risico dat uw omgeving geïnfecteerd kan raken, maar beperkt u ook de schade wanneer er onverhoopt wel iets gebeurt.

De antwoorden op deze vragen bieden geen gedetailleerd plan van aanpak, maar wel een goed uitgangspunt voor verdere stappen om tot de automatisering te komen die bij u past. In de volgende edities van Noord-Limburg Business zullen we één voor één specifiekere aspecten van automatisering uitdiepen (zoals security en cloud-diensten), zodat we deze gedetailleerder kunnen behandelen. Stay tuned!


Even voorstellen

Wij zijn JDS bedrijfsautomatisering bv, bedreven én gedreven in het analyseren van automatiseringsvraagstukken. We doen dit dan ook al meer dan 30 jaar nog steeds met veel plezier. Ons kenmerk? Het inrichten van de automatisering als een maatpak, maar wel met standaard software. Een bedrijfsspecifieke oplossing, speciaal gericht op uw wensen, tegen standaard prijzen. Heeft u een brandende vraag met betrekking tot uw ICT? Neem vrijblijvend contact met ons op! www.jds.nl | 0478-531443

delen:

Noord-Limburg Business nr 1 2017

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden Hosted by