Nieuws

19-03-2018 16:45

Bergen gaat voor duurzame dienstreizen

Medewerkers van Gemeente Bergen kunnen binnenkort elektrisch naar hun werkafspraak rijden. De gemeente zet hiervoor een elektrische dienstauto en twee elektrische fietsen in. Het betreft een pilot die is ingezet vanuit Trendsportal.

Bergen is lid van het Regionaal Mobiliteitsoverleg Noord-Limburg (RMO) waarvan Trendsportal een onderdeel is. De acht samenwerkende gemeenten werken hierin samen aan Slimme Mobiliteit. In de aanpak naar duurzaam deelvervoer willen de acht gemeenten duurzame vervoermiddelen inzetten, met name elektrische deelauto’s en fietsen. Daarbij zijn de gemeenten hoofdgebruiker, maar ook andere organisaties kunnen gebruik maken van de deelvoertuigen. Mogelijk dat burgers ook gebruik kunnenmaken van het deelsysteem.

Pilot
De RMO gemeenten starten binnenkort met de pilot: elke deelnemende gemeente krijgt de beschikking over minimaal één elektrische auto en twee elektrische fietsen. Medewerkers kunnen de auto voor hun dienstreis reserveren, keyless openen, starten en sluiten. De acht gemeenten werken hierbij samen met Stichting Limburg Elektrisch. Dit bedrijf werkt samen met de provincie Limburg en richt zich vooral op activiteiten die nog niet door de markt worden opgepakt.

Bergen energie neutraal
In de ambitie naar een energie neutraal Bergenzet Gemeente Bergen ook in op duurzaam transport. De inzet van elektrische dienstauto’s en dienstfietsen is een eerste stap. Gemeente Bergen gaat onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om het gemeentelijk wagenpark te verduurzamen.

 
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by