Nieuws

11-06-2018 11:47

Blauwe zones in Venlo-Zuid, Noord en Oost functioneren

In de afgelopen weken is de evaluatie van het parkeerbeleid met blauwe zones gestart. Voor het overgrote deel zijn er positieve reacties op het invoeren van de blauwe zones. Ze zorgen voor minder parkeerdruk in het gebied. Wel zijn aan de randen van de blauwe zones hier en daar knelpunten ontstaan. Aanpassingen worden in de eindevaluatie meegenomen en medio augustus aan het college voorgelegd.

Via enquêtes en gesprekken zijn door de wijkraden reacties uit de buurt opgehaald. De resultaten zijn gedeeld met de gemeente. Daarnaast was er overleg met ondernemers en andere stakeholders, waaronder het Valuascollege en Gildeopleidingen. De gemeente Venlo heeft in april zelf digitale parkeerdrukmetingen laten uitvoeren.

“De gesprekken met inwoners in Venlo-Zuid, Venlo-Noord en Venlo-Oost zijn in goede sfeer verlopen,” zegt wethouder Sjors Peeters (Parkeren). “Onze inzet is om burgers, wijkraden, ondernemers en andere belanghebbenden nadrukkelijk bij dit proces te betrekken. Hun wensen zijn voor ons belangrijke uitgangspunten. Ik ben blij met de waardevolle input en betrokkenheid.”  

Uit zowel de enquêtes en de gesprekken komen nog een aantal knelpunten naar voren, met name aan de randen van de blauwe zones. Deze resultaten worden naast de objectieve cijfers van de parkeerdrukmetingen gelegd. De knelpunten worden nu meegenomen in de definitieve evaluatie en zullen op bepaalde plekken leiden tot aanpassingen. Daarover wordt eerst het gesprek gevoerd met buurtbewoners, ondernemers en andere belanghebbenden. Uiteindelijk zullen aanpassingen aan de huidige situatie medio augustus aan het college worden voorgelegd.  
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by