Nieuws

09-04-2024 16:27

Zomerparkfeest introduceert samen met partners Zomerparkfeest TestLab

Zomerparkfeest en haar partners geven Limburgse ondernemers de kans om hun innovatie (product of dienst) tijdens Zomerparkfeest te testen en feedback te verzamelen van echte gebruikers. Zo kunnen zij hun innovatie verbeteren en meer impact maken in de ‘echte wereld’. Krachten worden gebundeld om drie innovatieve ondernemers te helpen met het opzetten van een testcase op Zomerparkfeest in Venlo, van 9 tot en met 11 augustus. 

Festival als TestLab 
Innovatie is essentieel voor de economische groei, de sociale cohesie en de duurzaamheid van onze regio. Bedrijven zijn daarom continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten die oplossingen bieden voor de problemen waar we dagelijks tegenaan lopen. Maar hoe weet je of je oplossing echt werkt? Daarvoor moet je naar buiten om je idee te testen. Dat is niet altijd gemakkelijk en kost vaak veel tijd en geld. Daarom biedt Zomerparkfeest samen met haar partners een unieke kans: Zomerparkfeest TestLab. Hier krijgen drie Limburgse ondernemers de gelegenheid om hun innovatie in drie dagen tijd te testen bij een potentieel publiek van maar liefst 100.000 bezoekers.   

Zoektocht 
Voor Zomerparkfeest TestLab is de zoektocht gestart naar Limburgse ondernemers met een innovatief idee voor een nieuw product of dienst. Belangrijk is dat de oplossing bijdraagt aan een duurzame en sociale samenleving. In 2023 vond de eerste TestLab plaats en kregen drie ondernemers de kans om hun innovatie te testen. Zo wisten The Water Company, MESSCHERP en Exoy™ ONE een plek te bemachtigen. 

Zomerparkfeest TestLab is een initiatief van Rabobank, Brightlands Campus Greenport Venlo, LIOF, Ondernemend Venlo, Fontys, Bluehub, Circular Design Group en uiteraard Zomerparkfeest. 

Succesvol klaarstomen 
Het programma bestaat uit een pitch event waar alle deelnemers hun innovatie presenteren. Een deskundige jury bepaald de top 3 innovaties, die vervolgens een plek bemachtigen op het festivalterrein van Zomerparkfeest. Zij volgen daarna een inspirerend traject waarin de testcases stap voor stap vorm krijgen. Hierin worden zij ondersteund door innovatie-experts, voorgedragen door de partners. Zomerparkfeest start op donderdag 8 augustus, waarbij Zomerparkfeest TestLab een dag later open gaat op vrijdag 9 augustus 2024. 

Voor meer informatie of aanmelden, zie www.zomerparkfeest.nl/testlab
 
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by