Nieuws

09-04-2024 16:35

11 jaar aspergebedevaart Nederlandse topkoks

Afgelopen weken heeft René Brienen in de aanloop naar Zwitserland een noviteit ontwikkeld, te weten een aspergedumpling. "Ik wil de jeugd meer aan de asperges krijgen, vandaar dit Aziatisch getinte gerechtje. Jonge mensen vinden asperges bereiden vaak veel werk, dus ik heb geprobeerd daar op in te spelen, onder het motto ‘gemak dient de mens’." De aspergedumplings staan tijdens de aanstaande ‘bedevaart’ ook prominent op de kaart van het asperge galadiner in het Zwitserse Schwarzsee. Traditioneel gaat ook weer de bekende hooikist mee, waarin René Brienen zijn Limburgse hooiham bereidt.

De deelnemende chefs zijn:         
(*) en Meesterkok:     Paul Fagel, Frans Gerrits, Hans Snijders, André van Doorn, Servais Tielman, René Brienen 
(***) en Meesterkok:    Jacob Jan Boerma
(Meesterkok):         Hein Willemsen
(Verdere topchefs):    Sebastiaan Follong, Bertus Liefting, Marc Vaessen, Stephan Nijst
(Affineur):        William van Hest

Nestor van het gezelschap is de inmiddels 81-jarige Paul Fagel die vorig jaar door Gault Millau werd onderscheiden met de Lifetime Achievement Award.

Voor Nederlandse aspergeliefhebbers die ook eens op een andere manier van het witte goud - namelijk mét uitzicht op de besneeuwde Zwitserse Alpen - willen genieten, heeft Hostellerie am Schwarzsee een aantrekkelijk geprijsd verblijf samengesteld, inclusief aspergegala. Voor informatie en boekingen: www.hostellerieamschwarzsee.ch.
 
Foto: René Brienen en Peter Roodbeen in 2023 met de onderscheiden Paul Fagel
                    
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by