Nieuws

29-08-2016 15:51

PSW cliënten helpen mee bij onderhoud openbare ruimte

Cliënten van PSW (Pedagogisch Sociaal Werk) gaan tweewekelijks aan het werk in de openbare ruimte in gemeente Nederweert. Zij gaan onder meer zwerfafval opruimen rondom ondergrondse containers en bij speelveldjes. Dit zijn aanvullende werkzaamheden die normaal gesproken niet worden uitgevoerd.
 
Start
Op woensdag 31 augustus ontvangen wethouder Coumans en wethouder Mackus de cliënten van PSW in het gemeentehuis. Na een korte kennismaking onder het genot van een bakje koffie gaan de cliënten en wethouder Coumans de wijk in om de handen uit de mouwen te steken. Pers is welkom om hierbij aanwezig te zijn. De bijeenkomst start om 09.30 uur. We stellen het zeer op prijs als u zich vooraf aanmeldt.
 
Vervolg op pilot
In de maanden april en mei van dit jaar is er een proef gedaan. Cliënten van PSW hebben toen vier weken zwerfafval opgeruimd rondom ondergrondse containers. Zowel de cliënten zelf, de organisatie PSW en de gemeente kijken positief terug op deze proef. Daarom is besloten de samenwerking voort te zetten. PSW Werkt en Nederweert hebben een overeenkomst gesloten voor minimaal een jaar.
 
Betrokkenheid
De gemeente Nederweert wil toegroeien naar een samenleving waarin iedereen mee kan doen en een bijdrage levert aan de lokale participatiesamenleving. “Met deze samenwerking raken de cliënten van PSW meer betrokken bij hun eigen gemeenschap. We bieden ze structuur en een kans om werkervaring op te doen,” aldus wethouder Coumans.
 
Tweewekelijks
Tweewekelijks zijn de cliënten van PSW op de woensdag in Nederweert aan het werk. Gestart wordt met het opruimen van zwerfafval en het onderhoud aan speelveldjes. Op termijn wordt het takenpakket uitgebreid met aanvullende werkzaamheden in de openbare ruimte of de natuur in de gemeente Nederweert.
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by