Schouwburg Venray en Theatercafé De Artiest

Magazines | Noord-Limburg Business nr 4 2006

| augustus 2006 | fotografie: John Peters | Schouwburg Venray & Theatercafé De Artiest | interview |

Schouwburg Venray en Theatercafé De Artiest

Toneel voor bedrijfsactiviteiten

Vijf jaar geleden besloot de Schouwburg Venray over te gaan tot een scheiding van cultuur en horeca. “Het runnen van een horecagelegenheid is natuurlijk een andere tak van sport dan het runnen van een schouwburg. Daarom hebben we die zaken toen gescheiden”, vertelt schouwburgdirecteur Anne-Christine Liebrand. Wilbert van Waaijenburg runde op dat moment al een horecagelegenheid aan het Venrayse Schouwburgplein en besloot hierin mee te gaan. Vanaf toen bestonden dus twee samenwerkende partijen onder één dak.

Verwennen

De combinatie die nu bestaat biedt een scala aan zakelijke mogelijkheden. “We hebben eerst een periode gezocht naar de goede weg en nu bestaan er veel verschillende samenwerkingsvormen. Voorafgaand aan een voorstelling kan bijvoorbeeld een theaterdiner worden afgesproken”, legt Liebrand uit. “Dat blijkt een gat in de markt”, vult Van Waaijenburg haar aan. “Bedrijven kunnen bijvoorbeeld hun relaties uitnodigen en ze zo een avondje verwennen. Ontvangst en een diner vooraf, een hapje en een drankje in de pauze van de voorstelling en na afloop nog even napraten onder het genot van een borrel, met wellicht een ontmoeting met de cast” Leuk is ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld iemands jubileum in Schouwburg Venray en De Artiest te vieren. “Zo hebben we hier laatst een jubilerende directeur gehad op wie de hele happening dus toegespitst was. Zelfs de cabaretier die optrad had zijn teksten op de jubilaris en zijn bedrijf geschreven.”

Ruimte

In Schouwburg Venray en theatercafé De Artiest is eigenlijk alles wel mogelijk. Liebrand zoekt bijvoorbeeld samen met de gast naar de meest geschikte voorstelling voor dat bedrijf en Van Waaijenburg kan daar vervolgens de meest geschikte horecavarianten bij zoeken. “Gaat een bedrijf bijvoorbeeld een Chinese voorstelling zien dan kan ook de horeca Chinese invloeden meekrijgen”, legt van Waaijenburg uit. Elke ruimte in het pand is te benutten voor de (zakelijke) activiteiten, zelfs het toneel en de theaterzaal. “Er kan hier ook vergaderd worden, zelfs op een bijzondere plek als het podium, compleet met doeken, mooie belichting en dergelijke. Ook voor een toespraak of een presentatie is de zaal natuurlijk heel geschikt”, legt Liebrand uit. Van Waaijenburg vult aan: “Het grote voordeel bij zo’n zaal is natuurlijk ook dat alle neuzen dezelfde kant op staan. Iedereen kijkt automatisch richting het podium en dus is er altijd aandacht voor de spreker en de presentatie. Door de aanwezige techniek zijn de mogelijkheden onbegrensd. Zo hebben we laatst een groot diner gehad op het toneel waarbij de gerechten van boven uit de toneeltoren op tafel zakten.”

Ontspannen

Van Waaijenburg en Liebrand merken dat een avondje theater in combinatie met een hapje en een drankje gewaardeerd wordt door relaties en personeel van bezoekende bedrijven. “Het is eens wat anders dan het avondje bowlen en bovendien is het heel ontspannen. “Kortom Schouwburg Venray en theatercafé De Artiest bieden meer dan een unieke locatie. Uw bijeenkomst kan een theatrale toon krijgen door middel van het bezoeken van een voorstelling, toegespitst op uw wensen met voorafgaand of als afsluiting een goed verzorgd ‘thema’diner in een speciaal voor u gereserveerde ruimte.

Voor meer informatie: Schouwburg Venray - Anne-Christine Liebrand, 0478-530999 of Theatercafé De Artiest - Wilbert van Waaijenburg, 0478-587739

Wie als bedrijf voor personeel of relaties eens wat anders wil doen dan een avondje bowlen of een standaard borrel bij een jubileum, zou voortaan eens moeten denken aan de combinatie van de Schouwburg Venray en het naastgelegen Theatercafé De Artiest. De mogelijkheden die deze gouden combinatie biedt zijn namelijk talrijk. Of het nu gaat om een seminar, vergadering of grootschalig diner, Schouwburg Venray opent samen met theatercafé De Artiest steeds meer haar deuren voor de zakelijke markt.

| BUSINESS | noord limburg | |

Wilbert van Waaijenburg

Anne-Christine Liebrand

Onderscheiding voor verzuim en (re)ïntegratiebeleid Jalema BV

Eind juni ontving Jalema BV het Estafettestokje van de Kroontjesestafette uit handen van de Munckhofgroep. Het familiebedrijf in archiefsystemen kreeg het estafettestokje omdat zij haar productieproces zodanig inricht dat zij de meer eenvoudige werkzaamheden door mensen met een beperking kan laten uitvoeren. Jalema biedt ook mensen vanuit de sociale werkvoorziening detacheringsmogelijkheden, zodat ook zij ervaring opdoen in een reguliere werkomgeving. Daarnaast heeft Jalema over 2005 een verzuimpercentage van 1,3%. Dit wordt o.a. bereikt door jaarlijkse health checkups en onderzoek onder werknemers op het gebied van arbeidsbeleving en –omstandigheden. Kortom: Jalema BV kon met trots het stokje overnemen.

Centraal aanspreekpunt voor de auto van de zaak

Ondernemers die vragen hebben over het privé-gebruik van een auto van de zaak, kunnen voortaan terecht bij een centraal aanspreekpunt. Vragen kunnen schriftelijk worden voorgelegd aan:

Het Coördinatiepunt privé-gebruik auto

Antwoordnummer 403

7100 WB Winterswijk.

Z – E Zorg voor eenvoud winnaar tweede kwartaal Venlose Start

Onlangs vond de tweede kwartaalfinale van de Venlose Start 2006 plaats. Z - E Zorg voor Eenvoud uit Venlo werd tot winnaar uitgeroepen door zowel de publieks- als de deskundigenjury. De andere genomineerden waren Only Style uit Meterik en E&A Websolutions uit Grubbenvorst. Samen met de eerste kwartaalwinnaar P&O Praktijk Steijnbers en de toekomstige winnaar van de kwartaalfinale op 7 september aanstaande dingt Z-E Zorg voor Eenvoud mee tijdens de grote finale op 30 november naar de titel ‘Starter van het jaar 2006’ en de hoofdprijs ter waarde van € 4.000,00. Aan de ondernemingsplannenwedstrijd Venlose Start kunnen bedrijven deelnemen die zijn gestart of gaan starten binnen de gemeenten Arcen-Velden, Beesel, Bergen, Gennep, Helden, Horst aan de Maas, Kessel, Maasbree, Meerlo-Wanssum, Meijel, Sevenum, Venlo en Venray. Per kwartaal worden drie (aspirant)ondernemers geselecteerd die hun bedrijfsplan presenteren voor een jury en publiek. Uit deze drie wordt door de jury de “Starter van het Kwartaal” gekozen. Bij de beoordeling van de ondernemingsplannen zal door de jury worden gelet op creativiteit, innovatie, commerciële en financiële volledigheid en haalbaarheid van het plan. Tevens weegt de jury de presentatie van het plan en de beantwoording van de vragen mee. De ondernemingsplannenwedstrijd voor startende en doorstartende ondernemers wordt georganiseerd door Rabobank Venlo e.o. , A&A accountants en adviseurs, Kamer van Koophandel Limburg-Noord, Gemeente Venlo, Syntens, Dagblad de Limburger en Industriebank Liof.

Levensloop vooral in trek bij hogere inkomens

Sparen voor verlof via de levensloopregeling blijkt vooral aantrekkelijk naarmate je meer verdient. Een op de vijf werknemers met een salaris van twee keer modaal of hoger zei in juni via de regeling geld opzij te zetten voor verlof. De deelname onder mensen met een inkomen beneden modaal bedroeg daarentegen 7 procent. Van de mensen die rond de 30.000 euro per jaar verdienen, koos ook maar 7,7 procent voor levensloop. Dat blijkt uit een onderzoek van Blauw Research, dat vorige maand in opdracht van arbeidsbemiddelaar Randstad is verricht onder bijna 1.200 werknemers. Gemiddeld koos 9,3 procent van de ondervraagden voor de verlofspaarregeling die dit jaar is ingevoerd. De verzekeringsbranche had al eerder geschat dat tussen de 5 en 10 procent van de circa 7 miljoen werknemers in Nederland mee zal doen dit jaar.

| | noord limburg | BUSINESS|

| business news | augustus 2006 |

| augustus 2006 | business news |

Veel klachten over werk bij warm weer

Werken in warm weer levert schrijnende en gevaarlijke situaties op. Dat is gebleken uit de reacties tijdens de speciale meldweek van FNV Bondgenoten. De vakbond kreeg in vier dagen tijd bijna 350 meldingen binnen, zo liet zij weten. De bond is geschrokken van het grote aantal en de aard van de meldingen. “Veel van de situaties die bij ons gemeld werden, waren gewoonweg gevaarlijk en het is stuitend om te horen dat werkgevers in dergelijke gevallen niet thuis geven”, aldus arbodeskundige Jan Verhagen van FNV Bondgenoten. Hitte veroorzaakt klachten als concentratieverlies en hoofdpijn. Ook kunnen mensen last krijgen van ademhalingsproblemen en flauwvallen. Een chauffeur in de gehandicaptenzorg meldde dat de temperatuur in zijn busje oploopt tot 50 graden. “Je moet er niet aan denken wat er gebeurt als die chauffeur flauw valt”, aldus Verhagen. Opvallend veel meldingen kwamen van werknemers in de detailhandel. Daarom gaat de bond donderdagmiddag in het centrum van Groningen winkelpersoneel voorlichten over werken in warm weer. Ook vertelt de bond wat werknemers kunnen doen om te zorgen dat hun baas maatregelen neemt. De bond vindt dat de arbeidsinspectie meer moet optreden bij meldingen bij warm weer. Ook vindt zij dat werknemers recht hebben op werkonderbreking wanneer het boven de 35 graden is en de werkgever geen maatregelen neemt.

Externe opslag voor statische archieven

Naast het hoofdkantoor van Jalema B.V. in Reuver is een compleet nieuw gebouw verrezen genaamd Jalema Archiefspecialist. Deze hal is speciaal gebouwd voor de opslag van statische archieven. Hiermee slaat Jalema wederom een nieuwe weg in en biedt nu een nog completere oplossing in het kader van archivering. Jalema Archiefspecialist wil bedrijven en overheidsinstellingen in Nederland de mogelijkheid bieden om hun archief extern op te slaan, maar op een manier dat het makkelijk toegankelijk blijft. Veel branches hebben te maken met een bewaarplicht voor dossiers en informatie. Deze ‘dode letters’ worden vaak niet meer geraadpleegd, maar moeten wel bewaard worden. Door deze onder te brengen bij Jalema Archiefspecialist kan er in het eigen pand ruimte gemaakt worden voor kernactiviteiten en de (vertrouwelijke) informatie ligt veilig opgeborgen. De hal is speciaal gebouwd voor de opslag van statische archieven (archieven die niet of nauwelijks geraadpleegd worden). De hal voldoet zelfs aan de eisen die de Nederlandse Archiefwet stelt aan archiefruimten, zodat het ook voor overheidsinstanties zeer interessant is om het archief bij Jalema onder te brengen. In het gebouw kan maar liefst 65 kilometer archief opgeborgen worden.

Flexibiliteit en maatwerk zijn sleutelwoorden bij Jalema. Er wordt professioneel ingespeeld op de wensen en behoeften van de klant. Zo zijn er verschillende behoeften waarin Jalema

Archiefspecialist kan voorzien:

• Ophalen en leeghalen van archieven op locatie of de klant kan het zelf brengen;

• Indexeren van het archief;

• Opslag op een pallet of in een Archiefmobiel (een verplaatsbaar rek dat tevens bij de

klant geplaatst kan worden);

• Manier van opvragen van informatie (fysiek, digitaal of zelf ophalen);

• Gecertificeerde vernietiging als de bewaartermijn verstreken is;

• Leveren van verhuisdozen.

Meer informatie via www.jalema.com

De Vlindertuin wint kwartaalverkiezing Roermondse Start 2006

De eerste voorronde van de ondernemingswedstrijd ‘Roermondse Start’ is gewonnen door De Vlindertuin uit Heythuysen. Drie bedrijven waren genomineerd voor deze kwartaalverkiezing voor startende ondernemers. De genomineerde bedrijven waren:

- De Vlindertuin uit Heythuysen: onder het motto ‘leven met hart en ziel, gezondheid en welzijn bevorderen’ wil de oprichter een holistisch gezondheidscentrum oprichten waarin klachten als stress, depressie en burn-out en dergelijke behandeld kunnen worden.

- Charcuterie d’Or uit Melick: een bedrijf dat zich wil toeleggen op allerlei dieetvleeswaren. Denk hierbij aan extra magere vleeswaren, glutenvrije producten, laag natrium en kalium vleeswaren en diverse andere allergeen producten.

- Adviesbureau Work4Work uit Linne: een bureau dat met een nieuwe aanpak mensen die werkeloos worden weer snel aan het werk wil helpen.

Aan de hand van de gepresenteerde ondernemingsplannen werd door de deskundige jury het ondernemingsplan van de Vlindertuin uit Heythuizen, unaniem, uitgeroepen tot de winnaar van deze kwartaalverkiezing. Het juryrapport vermeldde: “Een goed plan, goed gepresenteerd en zorgvuldig uitgewerkt.” De Roermondse Start is een initiatief van AB&P Vaassen uit Roermond, Gemeente Roermond, ING Bank, Kamer van Koophandel Limburg-Noord, Koenen en Co, Dagblad De Limburger, NV Industriebank LIOF, MKB-Nederland, Pollaert Media Center en Syntens, innovatienetwerk voor ondernemers.

| BUSINESS | noord limburg | |

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by