10 jaar geleden
10 jaar geleden
Sofie Fest
Hoofdredacteur
Livar ribstuk en buik uit het hooi en gegrild op de Big Green Egg
Varkensvlees is veelzijdig, lekker en betaalbaar. Ideaal om te verwerken tot de beste gerechten in restaurants. Tijdens de jaarlijkse wedstrijd Het Lekkerste Varkensvleesgerecht van Nederland strijden restaurants met een uitzonderlijk goed varkensvleesgerecht om de landelijke titel. De jury was bijzonder gecharmeerd van het “Livar ribstuk met buik uit het hooi en gegrild op de Big Green Egg”. “Het gerecht is een variatie op de ham in een hooikist. Voor het gerecht gebruikt René Brienen ribstuk met de buik die hij opensnijdt en tot een rol maakt. De ribstuk met buik wordt daarna in het hooi gegaard en vervolgens in hooi verpakt, op de Big Green Egg gegrild voor een heerlijk gerookt aroma. Het varkensvlees wordt daarna nog ingestreken met honing die gebrand wordt tot karamel en vervolgens geflambeerd wordt met Grappa. Daardoor ontstaat een authentiek aroma. René Brienen serveert het gerecht op het hooi en met lekkere bitterballetjes van lever en niertjes erbij.
Finale op zaterdag 29 november in Eindhoven
Restaurant Brienen aan de Maas is op zaterdag 29 november te zien in de finale van Het Lekkerste Varkensvleesgerecht van Nederland. De kookdemonstraties worden gepresenteerd door de bekende Belgische TV presentatrice Sabine Goethals en vinden plaats tussen 10.00 en 16.00 uur tijdens de Kerstfair van Hanos in Eindhoven. De kookwedstrijd is gratis toegankelijk voor bezoekers.
Op de hoogte blijven van onze updates?