10 jaar geleden
Een en ander is vandaag bekend gemaakt door gedeputeerde Twan Beurskens van Economische Zaken. "Het is opnieuw een belangrijke stap naar de realisering van de campus,” zegt hij. "Wij zorgen hiermee voor een kloppend hart in de Villa Flora. Het wordt de centrale ontmoetingsplaats van de campus."
Kwartiermaker Frans van Leijden van de Brightlands Campus Greenport Venlo, tevens directeur HAS Hogeschool Limburg, is blij met de komst van het lab. "Met de realisatie van deze hypermoderne faciliteit voor de ontwikkeling van foodconcepten zetten we een belangrijke volgende stap in de totstandkoming van Brightlands in Limburg,” zegt hij.
Ook Jan Loonen van de Regio Venlo en aandeelhouder van de Villa Flora begroet de komst van het Co-Creatielab. "De Villa Flora wordt het visitekaartje op het gebied van fresh, food, innovatie en kennisontwikkeling,” zegt hij.
Ondernemer Jan Klerken van Scelta Mushrooms zegt in een reactie: "Na de introductie van Kokkerelli en The Kids University for Cooking in 2012 tijdens de Floriade, zijn wij bijzonder verheugd dat wij nu alle partijen aan één grote tafel hebben gekregen om te kunnen starten zoals reeds gepland in 2011, in de Villa Flora. In en rondom de Villa Flora zal veel foodreuring gaan ontstaan.”
Op 31 oktober 2014 stemde het Limburgs Parlement in met de ontwikkeling van de Brightlands Campus Greenport Venlo waarin de Innovatoren en Villa Flora belangrijke landmarks vormen. In de Villa Flora komt een zogeheten Food Experience Park. Het gaat om een centrum voor gezonde voeding, waarin research & development, productontwikkeling, onderwijs en educatie, een living lab en voorlichting rond dat thema een plek krijgen.
Het hart van het Food Experience Park wordt gevormd door het eerdergenoemde Co-Creatielab. Dit omvat een aantal faciliteiten zoals een kook- en smaakcentrum, een collegezaal, verwerkingsruimten en proeffaciliteiten. Deze faciliteiten kunnen ook ingezet worden om invulling te geven aan acties uit de Tuinbouwversnellingsagenda. Het Co-creatielab wordt gebruikt door ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf, kennisinstellingen, zoals Universiteit Maastricht, Wageningen University, HAS Hogeschool, Kids University for Cooking en consumenten. Doelstelling is het centrum per 1 juli aanstaande operationeel te hebben.
Op de hoogte blijven van onze updates?