1 jaar geleden
1 jaar geleden
Van Pelt, die getrouwd is met een Nederlander en twaalf jaar in Nederland woonde en werkte, is blij dat ze de uitwisseling van ervaringen tussen Duitsland en Nederland kan ondersteunen en haar kennis kan inbrengen. "Uit eigen ervaring weet ik dat Nederland op sommige onderwerpen duidelijk voorloopt op Duitsland en vaak pragmatischer handelt, bijvoorbeeld op het gebied van digitalisering en innovatiemanagement. Tegelijkertijd ben ik ervan overtuigd dat de Duitse economie met haar karakteristieke midden- en kleinbedrijf veel te bieden heeft aan ideeën en knowhow, wat waardevol en inspirerend is voor Nederland. Ik zie de vele verschillen in beide landen als een waardevolle basis voor een winstgevende uitwisseling." De toekomstthema's energie, infrastructuur en mobiliteit staan bij haar net zozeer in focus als life science en zijn belangrijke sleutels tot het bouwen van een duurzame Europese economie en noodzakelijk voor het behalen van de wereldwijde klimaatdoelstellingen.
Duitsland en Nederland als Europese innovatiekern
Als DNHK-voorzitter wil de 57-jarige mogelijkheden creëren om de sterke punten van beide landen nog dichter bij elkaar te brengen. "Ik zie een samenwerking tussen Duitsland en Nederland voor me die op de lange termijn zal leiden tot een Europese innovatiekern. Dit kan helpen om de grote uitdagingen beter het hoofd te bieden en antwoorden te geven op urgente vragen zoals: Hoe stop je klimaatverandering? Hoe genees je kanker, Alzheimer en chronische ziekten? Hoe voed je acht miljard mensen? Hoe maak je een einde aan een pandemie?"
Volgens Van Pelt zijn de innovatieve industrieën van beide landen voorbestemd om gezamenlijke, grensoverschrijdende toekomstvisies te ontwikkelen en deze met lef en collectief te implementeren. "Bedrijven in beide landen die actief zijn op het gebied van bijvoorbeeld life sciences, gezondheidszorg, mobiliteit en energie hebben het nodige potentieel en beschikken over de nodige denkers, doeners en innovators die grensoverschrijdend denken en handelen," daarvan is Van Pelt overtuigd. "Het is aan ons om een passend kader voor hen te creëren en een solide basis te leggen. Als DNHK-voorzitter wil ik daar graag aan bijdragen door gerichte impulsen te geven, tot nadenken aanzettende ideeën te bevorderen en een constructieve uitwisseling van gedachten over de grenzen van onze landen heen te faciliteren."
"Functie DNHK-voorzitter is een bijzonder eer"
Van Pelt was en is zeer nauw verbonden met Nederland, zowel privé als zakelijk. “Daarom ervaar ik de functie van DNHK-voorzitter als een bijzondere eer en erken ik de verantwoordelijkheid die het met zich meebrengt," zegt de van oorsprong Beierse. "Als overtuigd Europeaan zie ik vooral in deze tijd hoe belangrijk het is om naar elkaar te luisteren en van elkaar te leren - de DNHK kan daar als bemiddelaar specifiek aan bijdragen."
Drie nieuwe bestuursleden
Naast de nieuwe voorzitter zijn tijdens de ALV ook drie nieuwe bestuursleden uit het binationale bedrijfsleven toegetreden: Dirk De Bilde, CEO van Siemens Nederland maakt nu deel uit van het bestuur, evenals Felix Faber, CEO van Deutsche Shell Holding, en Regine von Stieglitz, voorzitter van de raad van Bestuur van Hotelschool Den Haag.
Op de hoogte blijven van onze updates?