10 jaar geleden
10 jaar geleden
Sofie Fest
Hoofdredacteur
Bij deze vereniging van jonge restaurateurs draait het om het delen en uitdragen van talent en passie. De jonge chefs voelen onderling een grote solidariteit en wisselen met veel plezier hun kookkennis en -kunde uit. In totaal zijn er meer dan 340 restaurants en 160 hotels in Europa, verspreid over 13 landen. De chefs van JRE combineren hoogwaardig culinair vakmanschap met passie voor de Europese gastronomie en respect voor de lokale tradities en producten.
Eens in de twee jaar vindt er een internationaal congres plaats en Nederland mag zich in 2015 gastland noemen. Mede door het enthousiasme van Edwin Soumang, eigenaar van Restaurant One in Roermond en Jan Marrees, eigenaar van Restaurant Bretelli in Weert is de keuze gevallen op Roermond.
Roermond is centraal gelegen in de provincie Limburg en vanuit Roermond zijn binnen een uur zeven internationale luchthavens, alsmede diverse hoogwaardige onderwijsinstituten als Maastricht University of de RWTH in Aken, goed bereikbaar.
Met het thema The Dutch Masters mag Roermond zich scharen in het rijtje van voorgaande congressteden als Salzburg, Florence, Madrid, Dresden, Parijs en Brussel. Tijdens het congres worden de gasten door een virtuele Pierre Cuypers meegenomen naar historische gebouwen en moderne locaties. Op deze manier kan Roermond zich binnen Europa nog meer profileren, onder andere ook als culinaire stad.
Op de hoogte blijven van onze updates?