25 june 2024
25 june 2024
Chantal is een echt Venloos maedje. En dat merk je zodra je bij Brasserie Basiliek binnenstapt. Ze straalt ‘lol en plezeer’ uit bij alles wat ze doet. Van de gastvrije ontvangst tot het hartelijke afscheid. Toen Chantal de kans kreeg om in haar eigen stad een zaak te openen, greep ze die met twee handen aan. De afgelopen vijf jaar groeide Brasserie Basiliek uit tot het vaste genietadres voor iedereen die van gezelligheid én lekker eten houdt.
Thuis
Chantal: ‘Ik wil dat mensen zich hier echt thuis voelen. Of ze nu voor een kopje koffie, een uitgebreid diner, een vergadering of een spetterend feest komen. Daarom ben ik ook altijd zelf in de zaak te vinden. Ik merk dat mijn gasten dat waarderen en dat ze daarom steeds terugblijven komen.’
Seizoensproducten uit Venlo en omgeving
Brasserie Basiliek heeft een compacte, maar gevarieerde kaart. Chantal: ‘Samen met mijn keukenteam ga ik voor kwaliteit. We gebruiken mooie seizoensproducten, liefst uit Venlo en omgeving natuurlijk. De kaart verandert met de jaargetijden, al hebben we ook gerechten die van onze gasten niet van de kaart mogen. Die ‘gouwe ouwe’ staan dan ook altijd op het menu.
Gezellig Venloos sfeertje
Chantal houdt van haar ‘stedje’ en dat zie je in haar zaak terug. Teksten uit bekende liedjes, oude foto’s, een mooie, grote plafondlamp waarin je het stadhuis, de Sint Martinuskerk waar de brasserie naar vernoemd is en de Jocushaan terugziet geven de brasserie een bijzonder tintje. Chantal: ‘Ik wilde een gezellige Venlose sfeer creëren. En ik wil mijn gasten verrassen. Daarom verander ik regelmatig iets. Soms kleine details, soms pak ik met iets groots uit, zoals de lamp.’
Verrassen én verwennen
Vanaf de straat zie je het niet meteen, maar Brasserie Basiliek zit vol verrassingen. Er is bijvoorbeeld een heerlijke binnentuin met een terras, een lichte serre en een aparte bar die vaak als tapasbar wordt gebruikt voor borrels, recepties of feestjes. Chantal: ‘Er zijn veel mogelijkheden om met je eigen gezelschap iets te vieren, te presenteren of bijvoorbeeld te vergaderen. Ik denk graag met je mee hoe we jouw gasten of relaties kunnen verrassen en verwennen.’
Proost!
Inmiddels bestaat Brasserie Basiliek aan de Jodenstraat op 1 juli alweer vijf jaar. Chantal: ‘Het waren vijf intensieve jaren, waarin we ook nog eens te maken kregen met de coronapandemie. Ik ben daarom extra trots dat ik samen met mijn team zo’n fijne zaak heb opgebouwd. Daarom gaan we ons eerste lustrum feestelijk vieren met een heerlijk borrelmenu. Samen met onze gasten proosten we op nog heel veel succesvolle jaren.’
www.brasseriebasiliek.nl
Op de hoogte blijven van onze updates?