Restaurant Brienen aan de Maas in finale “Lekkerste Varkensvleesgerecht van Nederland”

23 november 2015
Restaurant Brienen aan de Maas uit Well is voor de tweede maal doorgedrongen tot de finale van “Het Lekkerste Varkensvleesgerecht van Nederland”. Een jury van top koks koos haar gerecht “In Hooi gerookte zilt Livar Buikspek van de Big Green Egg met Sint Jacobsschelp en Scampi” als finale gerecht voor de wedstijd. Op zaterdag 28 november strijdt Roos Cornelissen namens Brienen in het culinair theater van Hanos in Eindhoven om het kampioenschap. Er worden een paar duizend bezoekers verwacht.

In hooi gerookt zilt Livar Buikspek van de Big Green Egg, met Sint Jacobsschelp en Scampi
Varkensvlees is veelzijdig, lekker en betaalbaar. Ideaal om te verwerken tot de beste gerechten in restaurants. Tijdens de jaarlijkse wedstrijd Het Lekkerste Varkensvleesgerecht van Nederland strijden restaurants met een uitzonderlijk goed varkensvleesgerecht om de landelijke titel. De jury was bijzonder gecharmeerd van het “In Hooi gerookt zilt Livar Buikspek van de Big Green Egg met Sint Jacobsschelp en Scampi”. “Het gerecht is een variatie op de ham in een hooikist. Voor het gerecht gebruikt Roos Cornelissen Livar Buikspek. “Buikspek werd vroeger alleen door armelui gegeten. Tegenwoordig is het door de eindeloze variatie in bereidingsmogelijkheden een echte delicatesse. Ik bereid de buikspek in het hooi op een keramische houtskoolbarbecue. Door het langzaam te garen in hooi, ontstaat een heel mals en sappig stuk vlees met een mooie krokante korst en een zacht gerookt aroma. Ik serveer het gerecht op hooi met Sint Jacobsschelp en Scampi erbij.”
 
Finale omringt door mooie proeverijen op zaterdag 28 november in Eindhoven
Restaurant Brienen aan de Maas is op zaterdag 28 november te zien in de finale van Het Lekkerste Varkensvleesgerecht van Nederland. De kookdemonstraties worden gepresenteerd door de bekende culinair redacteur Frans Meeuwis van Passion Hi en vinden plaats tussen 11.00 en 15.00 uur tijdens de Kerstfair van Hanos in Eindhoven. De kookwedstrijd is gratis toegankelijk voor bezoekers. Zij kunnen er naast de finale genieten van tientallen proeverijen.
Op de hoogte blijven van onze updates?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Inschrijven
Meest gelezen
Meest recent

Noord-Limburg Business nr5 2025

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Inschrijven
Noord-Limburg Business is een uitgave van Van Munster Media