9 jaar geleden
Met ‘Beej Benders’ zet PLUS-ondernemer Geert Benders een nieuw winkelconcept neer. Door rechtstreeks bij vooral regionale producenten in te kopen, zijn de producten herkenbaar, verser en vaak goedkoper dan producten die traditionele supermarkten aanbieden. Telers en boeren die met Vershal Benders samenwerken, moeten méér leveren dan een goed product. Het verhaal achter hun krop sla, yoghurt of stukje vlees is net zo belangrijk als het product. Geert Benders: “In de traditionele supermarkt staat de consument mijlenver van het ambachtelijk bereiden van voedsel. In de nieuwe vershal komt het ambacht terug, doordat de consument er live kan zien en ervaren hoe vakspecialisten en koks hun producten maken en bereiden.
Bijzonder aan ‘Beej Benders’ is de mengvorm van de traditionele voedingswinkel en horeca. De boventoon in het assortiment wordt gevoerd door verse producten en vers bereide gerechten die ter plekke of thuis geconsumeerd kunnen worden. Ook is er ruimte voor workshops, demonstraties en producten van lokale speciaalzaken en startende ondernemers.
Benders huurt het pand aan het Mgr. Nolensplein van de gemeente Venlo. De gemeente is blij met deze ontwikkeling in Q4. Wethouder Jos Teeuwen: “Met de atelierwoningen in de Bergstraat, de woningen in ‘t Perenhof en de opening van poppodium Grenswerk, kregen de plannen ten zuiden van de Bolwaterstraat de afgelopen jaren vorm. De komst van ‘Beej Benders’ kan als vliegwiel fungeren voor het deel van de wijk ten noorden van de Bolwaterstraat.”
‘Beej Benders’ zal ongeveer 80 voltijdarbeidsplaatsen opleveren. Die zullen door circa 200 medewerkers ingevuld gaan worden. De vershal van ruim 2.000 vierkante meter opent haar deuren in het vierde kwartaal van 2016 en is zeven dagen per week geopend.
Op de hoogte blijven van onze updates?