9 jaar geleden
9 jaar geleden
Sofie Fest
Hoofdredacteur
Tijdens de uitreiking van de Innoval Awards op 26 april in Barcelona nam Jules Klerken van Scelta Mushrooms de award in ontvangst. De Innoval is een expositie op de Alimentaria waar de innovaties van de deelnemende bedrijven op het gebied van eten en drinken tentoongesteld worden. Tijdens de uitreiking van de Innoval Awards werden de beste innovaties uit 9 verschillende categorieën bekend gemaakt. Na een selectieprocedure waarin alle producten uitvoerig zijn getest door een deskundige jury, werd de Ecopouch® van Scelta Mushrooms beloond met de International Award voor het beste internationale product op de Innoval 2016.
Champignons in Ecopouch® worden geproduceerd via een uniek procedé waarbij champignons, na verpakt te zijn in een pouch, gekookt worden in hun eigen vocht. Het sap is volledig afkomstig van de champignon en er zijn geen chemische hulpstoffen of zout toegevoegd. Het resultaat is een product wat het beste van verse en geconserveerde champignons combineert: clean label, ongekoeld houdbare champignons met een verse smaak en textuur en een lange houdbaarheid. Het vocht kan daarnaast ook gebruikt worden als natuurlijke basis voor onder meer soepen, fonds en sauzen.
De Alimentaria, Zuid-Europa’s grootste foodbeurs, is een tweejaarlijks evenement en duurt nog tot en met 28 april. Het is de op één na grootste voedingsbeurs in Europa dit jaar. Exposanten uit 5 verschillende continenten en meer dan 50 landen zijn aanwezig in Barcelona om hun nieuwste producten te tonen aan bezoekers uit de hele wereld.
Op de hoogte blijven van onze updates?