Artikel

16-11-2022 08:17

De kandidaten van de Lodewijk van der Grinten Prijs en de Talent Award 2022

Vlnr: Ray Schreurs, voorzitter Peggy Leurs, Jeroen Hutjens, Niki Benders, Erik Schnock, Jella Theeuwen en Peter Broekmans

Welke ondernemer in Groot Venlo blinkt uit op het gebied van gezondheid? En welke professional onder de 35 jaar verdient dit jaar de Talent Award? Op dinsdag 13 december maakt de jury dit bekend tijdens de uitreiking in De Maaspoort in Venlo. Noord-Limburg Business ging alvast in gesprek met de zes kandidaten.

Fotografie: Jan Oehlen

De drie genomineerden voor de Lodewijk van der Grinten Prijs worden elk jaar zorgvuldig uitgezocht door de nominatiecommissie van de stichting met het thema van dat betreffende jaar als leidraad. Dit jaar bedraagt het thema gezondheid in de breedste zin van het woord. Dit jaar zijn Jeroen Hutjens (Funqtio, Oca Venlo en i-Vitality), Erik Schnock (Health Care Corporation) en Peter Broekmans (Rendiz en C3 Living) genomineerd.

De Talent Award is voor jonge professionals tot en met 35 jaar, die werkzaam én maatschappelijk actief zijn in de gemeente Venlo. Iedereen kan voor de Talent Award een kandidaat aandragen, waarna een commissie een keuze maakt voor drie genomineerden. De winnaar wordt tijdens de finale op 13 december bepaald door de gecombineerde score van de jury en de live publieksstemming (deze telt voor 30% mee). Niki Benders (Beej Benders), Jella Theeuwen (InnerBuddies) en Ray Schreurs (Reform Training) zijn in de race voor deze award.

Op dinsdag 13 december worden de winnaars bekend gemaakt van de Lodewijk van der Grinten Prijs 2022 en Talent Award 2022, tijdens een avondvullend programma in Theater De Maaspoort. Kaarten zijn te koop via de kassa van het theater.

Meer informatie vind je op www.lvdgprijs.nl.


Jeroen Hutjens, mede-eigenaar van Funqtio, Oca Venlo en i-Vitality: "De mens als kapitaal is belangrijker dan ooit"

Voor Jeroen gaat gezondheid niet alleen om het lichaam (of de verpakking zoals hij dat zelf noemt), maar ook om emotioneel en sociaal welzijn. Met Funqtio, Oca Venlo en i-Vitality besteden Jeroen en zijn compagnon aandacht aan alle aspecten van de gezondheid van werknemers.

"Toen ik in 2012 samen met mijn com-pagnon Rob Peters Top Care Fysiotherapie overnam en de fysiotherapiepraktijk omdoopte tot Funqtio, had de vorige eigenaar al een holistische visie die ons aansprak. Een mens wordt door meer beïnvloed dan alleen het lijf. Het komt bijvoorbeeld vaak voor dat een cliënt binnenkomt met klachten zoals rugpijn, die niet te herleiden zijn naar een bepaalde oorzaak. De wetenschap is er inmiddels achter dat pijn wel degelijk tussen de oren kan zitten. Het menselijk lichaam maakt namelijk geen onderscheid tussen fysieke en mentale pijn. Ons brein is zo scherp afgesteld, dat klachten zich kunnen gaan uiten via zwakke punten zoals de rug of de maag. Dan is het zaak dat je breder gaat kijken. De oorzaak kan bijvoorbeeld liggen bij het feit dat de rol die een medewerker vijf jaar geleden bij het bedrijf kreeg, niet meer past bij diens persoonlijkheid. Op dat moment moet je als werkgever waakzaam zijn, want dat zijn de eerste verzuimers. Is de liefde voor de functie echt weg, dan moet je samen de juiste keuze maken. Ook dat draagt bij aan gezondheid in de breedste zin van het woord; die van de werknemer, maar ook die van het bedrijf van de werkgever."

Compleet pakket

Met Funqtio, Oca Venlo en i-Vitality bieden Jeroen en zijn compagnon een compleet pakket aan diensten. "Funqtio biedt eerstelijns fysiotherapie. Bij Oca Venlo kunnen mensen terecht voor tweedelijns zorg, waaronder chronische pijnrevalidatie, maar ook voor geestelijke gezondheidszorg. Met i-Vitality maken we de vertaalslag van de reguliere, verzekerde gezondheidszorg naar gezondheidszorg arbeid breed. Vanuit maatschappelijk oogpunt verschuift de aandacht steeds meer naar preventie en duurzame inzetbaarheid. Vaak worden er binnen bedrijven die de gezondheid en inzetbaarheid van hun team willen verbeteren, echter losse acties ingezet zoals het aanbieden van fruit of een cursus mindfulness. De vraag is of daar echt de behoefte ligt en of je daarmee fysieke, emotionele of sociale uitval voorkomt. Wij leggen de pijn- en verbeterpunten bloot door eerst het bedrijf te analyseren. Door de interne drive van werkgevers en werknemers inzichtelijk te maken en die te raken, creëer je bewustwording en ontstaat de gewenste gedragsverandering. Als ondernemer zul je ook wel moeten. Want waar aandacht voor gezondheid vroeger bij sommige bedrijven in tijden van hoogconjunctuur interessant was om aandacht aan te besteden, ontkom je er nu niet meer aan vanwege de vergrijzing en de krapte op de arbeidsmarkt. De mens als kapitaal is belangrijker dan ooit."

Ontwikkelbaarheid

Zelf besteedt Jeroen ook aandacht aan duurzame inzetbaarheid binnen zijn team. "En dat is met 51 medewerkers best een uitdaging, want ook ik leef soms in de waan van de dag. Toch zetten mijn compagnon en ik sterk in op de ontwikkelbaarheid van onze collega's. We creëren een werkomgeving waarin mensen zich (breder) kunnen ontwikkelen, door te investeren in opleidingen en verantwoordelijkheden te geven waar dat mogelijk is. Maar als bedrijf kun je ook niet eindeloos blijven geven. Ook de werknemer moet diens verantwoordelijkheid nemen, door diens grenzen te bewaken maar ook door te accepteren dat bijvoorbeeld minder uren werken niet altijd mogelijk is. En die discussie is nog lang niet klaar."




Erik Schnock, directeur-eigenaar van Healthcare Corporate en voorzitter van de Venloop: "Iemand hoeft niet ziek te zijn om beter te worden"

Het idee dat het beter kon dan dat er op de markt te koop was, bracht Erik Schnock in 2003 op het idee om zelf een arbodienst te beginnen. Inmiddels is Healthcare Corporate Venlo uitgegroeid tot een arbodienst met vijftig spreekuurlocaties door heel Nederland en met zeventig professionals in dienst.

"In 2003 werkte ik nog bij een ICT-bedrijf waar zo nu en dan collega's uitvielen. Vervolgens hoorde of zag je maandenlang niets van hen. Ik ben toen onderzoek gaan doen naar arbodiensten. Destijds was die markt verdeeld onder een aantal grote spelers, maar de branche was mede vanwege de invoering van de Wet verbetering poortwachter aan veranderingen onderhevig. Ik besloot uiteindelijk zelf een arbodienst op te zetten, al was dat wel moeilijker dan ik dacht. Vanwege mijn achtergrond heb ik eerst de ICT-faciliteiten ingericht en hierin het complete administratieve traject ondergebracht. Healthcare Corporate Venlo was één van de eerste arbodiensten die hun workflow volledig geautomatiseerd had en daarmee maakten we alles inzichtelijk voor de opdrachtgevers."

Kans

Toen Erik net begon, legde hij de focus op wat iemand wél kan; een basisprincipe dat nu nog steeds van toepassing is. "Nu zijn we twintig jaar verder en hebben we onze dienstverlening verder uitgebreid. Aan de hand van big-data hebben we gedetailleerde inzichten van hetgeen er zich binnen een organisatie afspeelt. Aan de hand daarvan bieden we onze opdrachtgevers gerichte interventies aan die de oorzaken van verzuim bij de kern aan-pakken. Daarnaast ben ik van mening dat iemand niet ziek hoeft te zijn om beter te worden. Dat doe je door je medewerkers de kans te geven om zich te ontwikkelen."

Duurzame inzetbaarheid

Steeds meer bedrijven zetten in op duurzame inzetbaarheid, mede vanwege de huidige krapte op de arbeidsmarkt. Voor een aantal partijen hebben Erik en zijn collega's niet alleen de meest voorkomende arbeidsrisico's in kaart gebracht, maar ook het ontwikkelpotentieel van medewerkers. Op basis daarvan wordt er een meerjarenplan ontwikkeld dat de vitaliteit van medewerkers moet bevorderen. "Je kunt wel iedere keer opnieuw gaan werven, maar het levert je meer op wanneer je met je medewerkers in gesprek gaat over hun werkgeluk en hoe je dit in stand kunt houden met bijvoorbeeld opleidingen, meer of andere taken, vrijheden en verantwoordelijkheden. Ook aandacht voor fysieke en mentale inzetbaarheid hoort daarbij. Gelukkig zijn steeds meer bedrijven zich hiervan bewust."

Energie

Gezondheid betekent voor Erik zelf fysiek in orde zijn, maar ook dingen doen waar je energie van krijgt en jezelf blijven ontwikkelen. "Dat geldt voor zowel privé als werk. Ik vind het leuk en zinvol om mensen in beweging te krijgen, inclusief mezelf. Zelf probeer ik eens per jaar een marathon te lopen terwijl ik van nature eigenlijk geen hardloper ben. Ik moet mezelf echt aanzwengelen om 42 kilometer te gaan hardlopen. Doe je het samen, dan is dat minder lastig. Daarom heb ik in 2004 een initiatief genomen om niet alleen maar met 100 mensen uit de regio de marathon van New York te gaan lopen." Daar ontstond ook het idee voor de Venloop, een wandel en hardloopevent met onder andere een halve marathon in Venlo. Erik Schnock is voorzitter van de organiserende stichting.

Zijn werk geeft Erik veel voldoening en na bijna 20 jaar is het enthousiasme er niet minder op geworden. "Alleen de vele files in het land gaan wel eens vervelen, al krijg ik juist in de file vaak wel de beste ideeën. Zo opende ik in oktober 2020 - na diverse hulpvragen van opdrachtgevers die lang moesten wachten op een GGD-test - de eerste commerciële teststraat in Venlo en omstreken, waarna er nog zeven volgden. Ik had niet verwacht dat dit zo'n commercieel succes zou worden, maar toch ben ik blij dat de laatste teststraat in maart van dit jaar dichtging. Ik hoop de komende jaren vooral te kunnen focussen op onze missie: elke dag bijdragen aan een gezonder Nederland."

Peter Broekmans, oprichter en mede-eigenaar van Rendiz en C3 Living: "Coaching en dagbesteding bieden samen het beste resultaat"

Toen Peter Broekmans in 2004 samen met zijn vrouw de Fabriek in Maasbree kocht, had hij er nog geen bestemming voor. Uiteindelijk viel de keuze op dagbesteding voor mensen met een zorgvraag. 15 jaar later en dertien locaties verder speelt Rendiz een belangrijke sociaal-maatschappelijke rol in Venlo en omgeving. De impact van C3 Living reikt zelfs nog veel verder.

In Noord- en Midden-Limburg biedt Rendiz veertien plekken waar dagbesteding voor verschillende doelgroepen wordt gefaciliteerd. Diverse horecalocaties, een binnenspeeltuin, een kinderboerderij en een kiosk annex Bed & Breakfast bij NS Station Horst-Sevenum worden onder begeleiding gerund door mensen met een zorgvraag en met een inhaalslag naar de arbeidsmarkt. Hierbij staat de zogenoemde driehoek van geluk centraal: zinvolle dagbesteding, mensen leuke dingen laten doen en een stabiele basis geven. "Het begon met de Fabriek in Maasbree. Omdat mijn vrouw uit de zorg kwam en zorgboerderijen in opkomst waren, besloten we een vergelijkbaar concept op te zetten. Al snel ontstond er een wachtlijst. Vier jaar later ontmoette ik bij toeval Vivian Kersten, die iets vergelijkbaars wilde opzetten voor mensen die coaching nodig hebben. Omdat we er allebei van overtuigd zijn dat coaching en dagbesteding samen het beste resultaat bieden, zijn we in 2009 Rendiz gestart en zochten we de samenwerking op met diverse zorginstellingen in de regio. Al snel kwamen er meer locaties bij, zoals de Bekkerie in 2011. Dit is een lunchroom in Venlo die wordt gerund samen met deelnemers van onder andere Dichterbij. De meest recente locatie is De Refter bij Abdij Ulingsheide in Venlo. Deze werd in mei van dit jaar geopend."

Woonplek voor daklozen

Met C3 Living helpen Peter en zijn compagnon ook adres- en thuislozen op weg. "Ik vond het in 2014 bijzonder frustrerend dat daklozen geen woonplek konden vinden. Deze doelgroep kan mede daardoor geen stap op de maatschappelijke ladder zetten en leidt bovendien een ongezond leven. Voor het Leger des Heils faciliteerden we destijds als onderaannemer dagbesteding voor adres- en thuislozen. We besloten toen om zelf tijdelijke, flexibele woningen te gaan bouwen in Panningen. Net als bij de locaties van Rendiz werken in deze fabriek naast professionals ook medewerkers die tot onze doelgroepen behoren, waaronder statushouders." Inmiddels is er een tweede fabriek geopend in Rotterdam en staan er verspreid over heel Nederland duizend tijdelijke woningen die worden verhuurd aan doelgroepen die met spoed een woning zoeken. "De vraag is groot, daarom hebben we een aparte afdeling binnen C3 Living die steeds op zoek is naar tijdelijke locaties in het hele land. Ondertussen worden er in Panningen en in Rotterdam dertig woningen gebouwd voor daklozen in Harderwijk en worden er in november zes woningen in de gemeente Heerlen geplaatst."

Inhaalslag

Rendiz en C3 Living hebben samen inmiddels 155 mensen op de loonlijst staan, waarvan een belangrijk deel een inhaalslag op de arbeidsmarkt heeft. Het merendeel komt uit Venlo en omgeving. "Met onze locaties leveren we een belangrijke bijdrage aan de fysieke en mentale ge-zondheid van onze doelgroepen. Iemand met een inhaalslag richting de arbeidsmarkt die bedrijfskleding krijgt en zo het visitekaartje van een organisatie wordt, krijgt het gevoel ergens bij te horen. Iedereen wordt hier gewoon benaderd als werknemer. Dat doet iets met je."




Niki Benders, derde generatie bij Beej Benders: "Als supermarkt blijf je een grote rol spelen in de maatschappij"

Niki is inmiddels de derde generatie van het familiebedrijf Jumbo Benders Venlo. Toch was het voor haar niet vanzelfsprekend dat ze in het voetspoor van haar vader en grootouders zou treden.

"Tot mijn zesde woonden we boven de winkel en liepen collega's met vragen gewoon de huiskamer binnen. Ik deed al van jongs af aan klusjes en vanaf mijn vijftiende begon ik officieel als vakkenvuller. Ik wist ook al snel dat ik graag door wilde in de foodbranche en dat ik ondernemer wilde worden. De vraag of je dan ook het familiebedrijf wilt voortzetten, is lastig want je wilt eerst meer ervaring opbouwen en zeker weten of je dat kunt. Daarom ben ik eerst twee jaar via Jumbo een opleiding buiten de deur gaan volgen en liep ik tegelijkertijd een jaar met een ondernemer mee om ervaring op te doen als filiaalmanager. Inmiddels ben ik als derde generatie terug in het familiebedrijf als bedrijfsleider bij de supermarkt in Venlo en ben ik betrokken bij de ontwikkeling van de concepten bij Beej Benders en de nieuwe vestiging in Blerick."

Trends

Wat Niki aanspreekt aan de branche, is het werken met mensen - zowel collega's als klanten - in een zeer dynamische omgeving. Ook houdt ze de trends nauwlettend in de gaten. "De branche blijft zich ontwikkelen en de vraag is hoe je daar als ondernemer op inspeelt. Zo speelde mijn vader tien jaar voordat hij Beej Benders opende al met het idee om diverse ambachten onder één dak te verzamelen en in te spelen op het zogenoemde blurring; de vermenging van horeca en retail. Een jaar vóór de opening gingen we naar New York om inspiratie op te doen. Van de stad hebben we niet veel gezien, van de verschillende foodconcepten des te meer." Nu Niki steeds meer betrokken is bij het familiebedrijf, ziet ze dat mensen meer en meer kiezen voor gemak. "Daar spelen we bij Beej Benders en onze nieuwe locatie op in. De maaltijden die we in onze eigen productiekeuken bereiden, zijn vers bereid met ingrediënten van lokale leveranciers die we goed kennen. Het verhaal achter ieder product is het belangrijkst. Een kleine teler heeft namelijk niet altijd geld of middelen voor een certificering, terwijl ze wel verantwoord telen. Ook zijn we transparant over de opbouw van de prijs van onze producten en rekenen we een eerlijke prijs voor boer én consument. Dat past bij de behoefte van de consument die veel mondiger is geworden en eerlijke informatie wil hebben om bewuste keuzes te kunnen maken. Natuurlijk is het niet altijd even makkelijk, zeker met de huidige ontwikkelingen. Ik ga daarover zo veel mogelijk het gesprek aan met collega's, Jumbo, leveranciers en klanten."

Grote rol

Niki is blij dat ze met het familiebedrijf een bijdrage kan leveren. "Als supermarkt blijf je een grote rol spelen in de maatschappij. Ook het verenigingsleven van groot Venlo dragen wij een warm hart toe. Daarnaast vind ik het heel mooi om te zien hoe medewerkers hier hun persoonlijke groei doormaken. Wat betreft mijn eigen ontwikkeling; ik focus nu op het opdoen van ervaring op het gebied van eindverantwoording van een winkel. Binnen nu en vijf jaar wil ik de stap maken naar een meer overstijgende functie, om uiteindelijk het familiebedrijf over te nemen."




Jella Theeuwen, oprichter van InnerBuddies: "De nominatie geeft een boost aan de naamsbekendheid"

Je microbioom, oftwel de samenstelling van bacteriën, virussen en andere levende organismen die in je darmen zitten, heeft een grote invloed op je fysieke en zelfs je mentale welzijn. Jella Theeuwen besloot haar achtergrond als diëtiste en de kennis die ze opdeed op de Brightlands Campus te combineren tot het bedrijf InnerBuddies.

Jella volgde de master Health Food Innovation Management aan de Universiteit Maastricht Campus Venlo. Haar interesse in het microbioom werd getriggerd door een gastcollege van professor Koen Venema. "De werking en invloed van het microbioom interesseerden me al toen ik nog de opleiding voeding en diëtetiek volgde, maar daar werd destijds weinig aandacht aan besteed. Je microbioom heeft een sterke invloed op je lichaam. De samenstelling ervan helpt je bij de verdere vertering in je darmen en in ruil daarvoor geeft het gezonde stofjes af of vervult het andere functies. Dat heeft invloed op je algemene gezondheid, ook op hoe je je mentaal voelt. Juist die complexiteit maakt het leuk om erin te duiken. Na mijn studie werkte ik als business developer bij Brightlands Campus Greenport Venlo en kwam ik in contact met Venema. Hij deed toen al analyses van het microbioom voor zijn onderzoek. Dat resulteerde vooral in uitgebreide rapporten met rijen aan bacterienamen, met vijf regels algemeen advies erbij. Samen bedachten we dat de labcapaciteit breder kon worden ingezet en dat het advies praktischer en specifieker kon. Dat was het startpunt van InnerBuddies, dat in oktober 2021 officieel werd opgericht."

Test-kit

Inmiddels zijn bij InnerBuddies naast Jella Theeuwen en Koen Venema ook verschillende investeerders, een ICT-partij en de valorisatiepartij van de universiteit bij het bedrijf betrokken. De vertaling van de analyse naar een advies is geautomatiseerd en aangevuld met een database, zodat de adviezen specifieker en persoonlijker gemaakt kunnen worden met bepaalde voedingsproducten die belangrijk zijn voor het microbioom. Op de website van InnerBuddies kunnen geïnteresseerden een test-kit bestellen. "Gedurende drie dagen houd je een voedingsdagboek bij, waarna je je poepsample in een speciaal buisje kunt terugsturen met de post. Vervolgens wordt het sample met het DNA van de verschillende bacteriën in het lab van de Universiteit Maastricht op de Brightlands Campus Greenport Venlo geanalyseerd. Het dagboek leggen we ernaast om te kijken of we dit terug zien in het microbioom. Ook laten we een online vragenlijst invullen zodat we inzicht krijgen in zaken zoals de woonomstandigheden (stad of platteland), of je rookt, de mate van fysieke inspanning en de gezinssamenstelling. Dit draagt bij aan verder onderzoek. De resultaten zijn in te zien via een online dashboard waarop het aantal bacteriën is te zien, ingedeeld in categorieën zoals gasproductie, immuunsysteem en algehele darmgezondheid. Voor deze categorieën bieden we op basis van de samenstelling een voedingsadvies met een lijst voedingsproducten die je kunt toevoegen of aanpassen in je huidige eetpatroon, inclusief hoeveelheden. Op de huidige wetenschap gebaseerd en op die manier kun je je microbioom positief beïnvloeden. Er is een sterke correlatie tussen de samenstelling van je microbioom en je gezondheid, de ontwikkeling van ziektebeelden en je gemoedstoestand. Uiteindelijk willen we toewerken naar een preventieve aanpak om de samenstelling van je microbioom gezond te houden, in plaats van een curatieve aanpak."

Vereerd

Gezien het feit dat InnerBuddies nog in de start-up fase zit, voelt Jella zich enorm vereerd dat ze is genomineerd voor de Talent Award. "Ik heb het gevoel dat ik me nog moet bewijzen. We zijn volop bezig met presentaties, interviews, gesprekken met diëtisten en voedingsdeskundigen. We hebben nog niet eens een marketingcampagne uitgerold. De nominatie geeft wel een boost aan de naamsbekendheid. Uiteindelijk hoop ik met InnerBuddies een positieve impact te kunnen maken op zoveel mogelijk mensen."



Ray Schreurs, oprichter van Reform Training: “We krijgen zelfs geboorte- en overlijdenskaartjes.”

Toen Ray Schreurs na zijn opleiding als personal trainer bij een sportschool aan de slag ging, miste hij de ruimte om echte persoonlijke begeleiding te kunnen bieden. Hij besloot in 2017 voor zichzelf te beginnen en opende in 2019 Reform Training, een kleinschalige gym voor personal training, fitness en voedingsbegeleiding.

Bij Reform Training is iedereen die zijn of haar gezondheid wil verbeteren welkom, ongeacht leeftijd en trainingsniveau. “Personal training is de basis. Daarnaast kunnen er in de gym per uur tien tot twaalf leden zelf trainen en er is altijd minimaal één trainer aanwezig. In de app vinden onze leden een persoonlijk schema dat precies aangeeft welke oefeningen ze kunnen doen, inclusief het aantal herhalingen, pauzes en voorbeeldvideo’s. Ook kunnen ze via de app een plekje in de gym reserveren. Dat zorgt voor een stok achter de deur om ook echt te komen.”

Voedingsbegeleiding

Omdat voeding 70% van het resultaat bepaalt, geven Ray en zijn collega’s eveneens voedingsbegeleiding. “Het draait om bewuste keuzes maken, waarbij we het eetpatroon en de leefstijl van een lid als uitgangspunt nemen. We laten hem of haar in de app gedurende een bepaalde periode een voedingsdagboek bijhouden, inclusief de merken van de voedingsmiddelen en het aantal grammen en milliliters. Op basis daarvan gaan we kijken naar gezondere alternatieven, zoals kipfilet in plaats van varkensvlees of fritessaus in plaats van mayonaise. Overigens verbieden we nooit om bepaalde dingen te eten of te drinken. Wij drinken zelf ook elke vrijdag een biertje en eten graag af en toe een frietje. Dat houdt het menselijk.”

Groot compliment

Dankzij de kleinschaligheid en persoonlijke begeleiding bouwen Ray en zijn collega’s echt een band op met de leden. “Als een lid drie keer per week komt trainen, komt vanzelf de vraag aan bod wat je in het weekend gaat doen. Juist dan kun je als personal trainer tips meegeven en natuurlijk ook gewoon na afloop vragen hoe het is geweest. Bij leden die op vakantie zijn geweest, plannen we de trainingen het liefst zo snel mogelijk in. Dan kun je gelijk weer aan de slag en dan train je die extra kilo’s er zo weer af. Dit is een methode die veel van onze leden prima kunnen volhouden en dus permanent resultaat oplevert. Onze leden nemen ook regelmatig vrienden en familie mee. We krijgen zelfs geboorte- en overlijdenskaartjes. Dat beschouw ik als een groot compliment, net als de nominatie voor de Talent Award die afkomstig is van één van de leden.”

Inspireren

Ook mensen die geen lid zijn van de sportschool, probeert Ray samen met zijn team te inspireren om te werken aan hun gezondheid. “Reform Training ligt aan de rand van het centrum van Venlo. Het is niet het mooiste stukje van de stad, maar er worden wel diverse activiteiten georganiseerd waar we steeds meer bij worden betrokken. Zo organiseert Grenswerk er evenementen aan de Maas en haken wij bijvoorbeeld aan met een gratis bootcampsessie. Op die manier laat je zien dat je er bent én maak je de wijk een beetje mooier. Daarnaast zijn we sponsor van Hockeyclub Delta Venlo. We hopen zo mensen te motiveren om iets te doen met sport en hun gezondheid, bijvoorbeeld om wat vaker te gaan wandelen. Op die manier worden we allemaal een stukje fitter.”
 

delen:

Informatie over de auteur

Sofie Fest | Hoofdredacteur | 0243501352 | email
Uw naam
Uw email
Uw bericht
 
Van Munster Media Groep | bekijk uitgebreid bedrijfsprofiel
Kerkenbos 1075H
6546 BB
nijmegen
Nederland
Algemene voorwaarden Hosted by