Nieuws

07-05-2019 17:02

Bijeenkomst digitalisering in de landbouw

Digitalisering is ook in de landbouw al lang een belangrijke factor. Daarom organiseert het INTERREG-project Dynamic Borders woensdag 15 mei een bijeenkomst met als thema ‘Akkerbouw en digitalisering – kansen met Precision Farming’. Bij deze bijeenkomst zijn agrariërs van harte welkom. 

Digitalisering
Op akkers werken landbouwmachines met GPS-ondersteuning en sensorbesturing. Dat zorgt voor optimalisatie van de bedrijfsprocessen en verhoogt de efficiency. In de toekomst zal digitalisering de landbouw steeds meer veranderen. Ook kleinere bedrijven kunnen hierop inspelen. 

Bedrijfsrondleiding en paneldiscussie
De bijeenkomst bestaat uit een bedrijfsrondleiding en paneldiscussie. Daarbij zijn aanwezig Prof. Dr. Burkhard Wrenger (vakgroep Autonome Sensorsystemen binnen het vakgebied Milieu-engineering en toegepaste Informatica aan de Hochschule Ostwestfalen-Lippe) en Jacob van den Borne (een van de meest vooruitstrevende landbouwers in Nederland op het gebied van ‘Precision Farming’). 

Agrariërs zijn welkom
Agrariërs zijn welkom bij deze bijeenkomst, woensdag 15 mei vanaf 14.30 uur bij het bedrijf Agrarservice Schmitz GmbH (Gocher Straße 178, 47562 Weeze). Deelname is gratis. U kunt zich tot en met zaterdag 11 mei aanmelden per e-mail via: bienen-scholt@document1.de.

INTERREG-project Dynamic Borders
Dynamic Borders is een grensoverschrijdend project waarbij de gemeenten Bergen (L), Boxmeer, Cuijk, Gennep, Goch en Weeze samenwerken. Agribusiness is daarbij een van de speerpunten.
delen:
Algemene voorwaarden