Nieuws

20-11-2019 10:19

Schaarste op de Limburgse Arbeidsmarkt

Op maandag 9 december organiseren MKB-Limburg, UWV Limburg en Marketingcirkel Limburg het symposium “Schaarste op de Arbeidsmarkt, Feiten, Cijfers en Oplossingen voor Limburgse werkgevers” in Cultuurfabriek ECI in Roermond. Het symposium is bedoeld voor werkgevers, personeelsmanagers en communicatie specialisten.

Feiten en Cijfers over de Limburgse Arbeidsmarkt 
Jeroen van den Berg Labor Market Consulent bij UWV

Regionale arbeidsmarkten verschillen onder andere door variaties in leeftijdsopbouw, lokale economieën en maatschappelijke ontwikkelingen. Jeroen van den Berg laat tijdens dit symposium zien hoe de Limburgse arbeidsmarkt er nu én in de toekomst uitziet. Hij legt uit wat de verschillen zijn tussen Noord-, Midden- en Zuid-Limburg. Hoeveel werkenden gaan er binnenkort met pensioen? Hoeveel nieuwe banen komen per regio bij? In welke beroepen ontstaan tekorten en voor welke beroepen is er juist een overschot aan werkzoekenden te verwachten? Bovendien geeft hij inzicht in het totale arbeidspotentieel dat Limburgse werkgevers nog onbenut laten. Jeroen van den Berg presenteert 24 oplossingsrichtingen als oplossing voor de blijvende schaarste op de Limburgse Arbeidsmarkt.

Werk aan de winkel op de krappe arbeidsmarkt
Marcel Loman APT Extrusions Roermond

APT Extrusions uit Roermond is een snel groeiende specialist in het ontwerpen en produceren van complexe en innovatieve aluminium onderdelen. Ze weet als geen ander hoe het is om goed gekwalificeerde technici te vinden en te binden in een krappe arbeidsmarkt. Tijdens het symposium “Schaarste op de Arbeidsmarkt, Feiten, Cijfers en Oplossingen voor Limburgse Werkgevers”, legt Marcel Loman uit hoe APT Extrusions, uitdagingen op de krappe Limburgse Arbeidsmarkt overwint door te werken aan een positief werkgevers imago, social media en arbeidsmarkt relatie management.

Arbeidsmarkt Imago, Slimmer Werven en Beter Binden
Ingrid van de Sterren Van der Sterren Marketing en Communicatie

Een sterk en positief arbeidsmarkt imago, is de voorwaarde voor een goede positie op de markt voor werkgevers. Peperdure werving- en selectiebureaus, Indeed en sociale media, hebben het werven van nieuwe werknemers enorm veranderd. Ingrid van der Sterren legt uit dat effectieve arbeidsmarktcommunicatie een kwestie is  van maatwerk, strategische keuzes en continuïteit. Ze geeft tips en trucs voor slimmer werven, beter binden en het actief werken aan meer bekendheid en een positief beeld bij uw toekomstige werknemers.

Aanmelden
Het symposium “Schaarste op de Arbeidsmarkt, Feiten, Cijfers en Oplossingen voor Limburgse werkgevers” wordt gehouden op maandag 9 december vanaf 13.30 uur in Cultuurcentrum ECI , ECI 13, 6041 MA in Roermond. Het symposium is gratis voor leden van MKB Limburg en kost 25 euro voor niet leden.

meer informatie 

Algemene voorwaarden