Nieuws

10-12-2019 11:16

Lister Buildings vestigt zich in Weert

Lister Buildings zet ambitie om de bouwindustrie te transformeren kracht bij met nieuwe productiefaciliteit van ruim 18.000 m2 in Weert

Lister Buildings neemt medio december haar nieuwe productiefaciliteit aan de Peelterbaan 1 te Weert in gebruik. De hal met bijbehorende kantoorruimtes is voorzien van de modernste technieken. In de fabriek gaat Lister Buildings woningen produceren van cross laminated timber (kruislaag hout).

Het omvangrijke complex heeft een totaal vloeroppervlak van bijna 19.000 m2 en beschikt over een buitenterrein van ca. 18.000 m2. De fabriek werd de afgelopen jaren gebruikt voor het produceren van prefab woningen van beton.

Wethouder Wendy van Eijk reageert verheugd op de komst van Lister Buildings:

“De komst van Lister Buildings betekent allereerst een nieuwe invulling voor een leegstaand gebouw op bedrijventerrein De Kempen. Met deze ontwikkeling wordt werkgelegenheid gecreëerd in onze regio en geven we invulling aan onze ambitie van een circulaire economie. Innovaties in de bouwsector en bedrijven zoals Lister Buildings dragen hieraan bij. Een belangrijke stap naar een duurzamer Weert. Dit alles samen, maakt mij trots.”

Duurzame en betaalbare woningen

Lister Buildings wil impact maken door duurzame en betaalbare woningen van hout te realiseren. Komend jaar verwacht het bedrijf 100 woningen te produceren. Over vijf jaar wil Lister Buildings 1000 modulaire eenheden per jaar realiseren met een focus op studentenwoningen, zorgwoningen, starterswoningen en hotels.

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by