Nieuws

23-12-2019 13:05

STRICK Rechtsanwälte & Steuerberater breidt uit met ‘Fachanwalt’ op gebied van intellectueel eigendomsrecht

STRICK Rechtsanwälte & Steuerberater, net over de grens bij Kleef, kan haar klanten nu nog meer bieden. Het kantoor heeft nu namelijk ook een Fachanwalt (gespecialiseerd Duits advocaat) op het gebied van intellectueel eigendomsrecht in huis. Stephan van Dülmen (32), die sinds 2016 als Rechtsanwalt (Duits advocaat) bij het kantoor werkt, mag deze titel na een succesvol afgelegd examen voeren. Tot het intellectuele eigendomsrecht behoren het merkenrecht, het designrecht, het octrooirecht, het gebruiksmodellenrecht (een soort klein octrooirecht) en het mededingingsrecht.

Van Dülmen hield zich al tijdens zijn studie rechten aan de Westfälische Wilhelms-Universiteit in Münster intensief bezig met intellectueel eigendomsrecht. Daarnaast rondde hij succesvol een opleiding op het gebied van Engels juridisch jargon af.

Tijdens zijn praktijkfase was Van Dülmen werkzaam bij een van de twee ‘Patentstreitsenate’ van het Oberlandesgericht Düsseldorf, dat in heel Noordrijn-Westfalen voor alle rechtszaken omtrent patent die in hoger beroep gaan verantwoordelijk is. Daarnaast hebben veel grote bedrijven in hun contracten Düsseldorf als zetel van de bevoegde rechtbank opgenomen, omdat de rechtbanken aldaar bekend staan om hun uitgebreide vakkennis.

Bij STRICK Rechtsanwälte & Steuerberater staat Van Dülmen sinds ruim drie jaar vooral Nederlandse bedrijven bij. Het gaat hier om bedrijven die in Duitsland of in heel Europa hun producten door merken, patenten, designs of gebruiksmodellen willen laten beschermen of juridische problemen op dat gebied hebben.
delen:
Algemene voorwaarden