Nieuws

11-03-2020 09:11

Hoe vraag je een zakelijke hypotheek aan?

Veel ondernemers maken gebruik van een zakelijke hypotheek. Er wordt dus veel gebruik gemaakt van deze financieringsvorm, maar alsnog zijn er veel vragen over zakelijke hypotheken. Zoals wat een zakelijke hypotheek precies inhoudt. En: hoe vraag je een zakelijke hypotheek aan?

Eerst kijken we naar die eerste vraag: wat is een zakelijke hypotheek? Deze vorm van financiering heeft drie belangrijke kenmerken. Allereerst gaat het om een financiering voor een langere tijd, met een vast bedrag en afspraken over wanner afgelost moet worden. Daarnaast moet je onroerend goed kunnen geven als vestiging voor de hypotheek, zodat de geldverstrekker genoeg zekerheid heeft. Tenslotte moet er een zakelijk doel zijn voor de financiering. Je onderneming is de debiteur van de financiering.

Wanneer kun je een zakelijke hypotheek aanvragen?
Voor je de daadwerkelijke aanvraag gaat doen, moet je eerst goed kijken naar de haalbaarheid van de financiering. Kun je bijvoorbeeld de nieuwe rente en aflossingsverplichtingen betalen uit de winsten die nu en in de toekomst worden geboekt? Bij het inschatten van de haalbaarheid moet je ook kijken naar je eigen vermogen en huidige schulden.

Denk je genoeg kans te hebben? Dan moet je de aanvraag voor een zakelijke hypotheek onderbouwen met zaken als winstgevendheid, omvang van eigen inbreng, prognoses voor de komende jaren en eventuele knelpunten van je bedrijfssituatie. Met al deze gegevens kun je geldverstrekkers benaderen.

Waar kan ik een zakelijke hypotheek krijgen?
Er zijn veel geldverstrekkers voor een zakelijke hypotheek. Je kunt denken aan grote banken, maar ook aan nieuwe aanbieders. Het is belangrijk goed te kijken welke aanbieder bij jou past. Vergelijk de verschillende aanbieders en werp een blik op de actuele hypotheekrentes van NIBC Direct. De voorwaarden van aanbieders kunnen onderling verschillen. De een zal uiteindelijk beter bij je aanvraag passen dan een ander.
 
delen:
Algemene voorwaarden