Nieuws

09-07-2020 12:33

SHAREuregio Unplug & Go officieel van start

Twee jaar geleden sloegen de euregio rijn-maas-noord samen met de steden Venlo en Roermond, Kreis Viersen en Mönchengladbach de handen ineen om een duurzaam, grensoverschrijdend e-car en e-bikesharingsysteem te realiseren. Het doel: gebruikers aan beide kanten van de grens die probleemloos met elkaar elektrische auto’s en fietsen delen. Ondertussen is het concept met de naam SHAREuregio Unplug & Go klaar om in gebruik genomen te worden en zijn de eerste contracten met gebruikers afgesloten.

SHAREuregio Unplug & Go werd met financiële steun van de EU, Provincie Limburg en Nordrhein-Westfalen en in samenwerking met gespecialiseerde partners ontwikkeld. In totaal zijn er 40 elektrische auto’s en 40 elektrische fietsen beschikbaar aan beide kanten van de grens. Het project richt zich in eerste instantie op ondernemers en deelnemende gemeenten. Zodra zij zich aanmelden, wordt er een laadpunt en een of meerdere voertuigen bij hun bedrijf geplaatst. Particulieren kunnen deze voertuigen daarna buiten kantooruren en in het weekend gebruiken. Een voertuig reserveren is eenvoudig dankzij een handige app en sleutels zijn niet nodig; ook starten doe je met je telefoon.

Geïnteresseerde ondernemers kunnen zich aanmelden via de website.

Over SHAREuregio
SHAREuregio is een INTERREG-project binnen euregio rijn-maas-noord en is mede mogelijk dankzij financiële steun van de EU, Provincie Limburg en Nordrhein-Westfalen.

Deelnemende partners en gemeenten (op alfabetische volgorde):

Fachhochschule Aachen
Gemeente Roermond
Gemeente Venlo (Leadpartner)
GoodMoovs
GreenFlux
Kreis Viersen
NEW AG
Stadt Mönchengladbach
Wirtschaftsförderungsgesellschaft Kreis Viersen mbH
Wirtschaftsförderung Mönchengladbach GmbH (WFMG)

Afbeelding van MikesPhotos via Pixabay 


 
delen:
Algemene voorwaarden