Nieuws

13-07-2020 18:04

Eerste SHAREuregio Unplug & Go voertuigen feestelijk onthuld

Op donderdag 16 juli worden op de Markt 31 (voorzijde stadhuis) in Roermond de eerste SHAREuregio Unplug & Go voertuigen onthuld én overhandigd aan de gemeente Roermond en de ondernemers die de elektrische auto’s en fietsen als eerste in gebruik nemen. Ter plekke worden symbolisch de sleutels overhandigd aan wethouder Rens Evers, aanwezig namens de gemeente Roermond, en aan vertegenwoordigers van Kragten en Bona Ciklo. Symbolisch, want de voertuigen start je met een handige app.

Twee jaar geleden sloegen de euregio rijn-maas-noord samen met de steden Venlo en Roermond, Kreis Viersen en Mönchengladbach de handen ineen om een duurzaam, grensoverschrijdend e-car en e-bikesharingsysteem te realiseren. Met financiële steun van de EU, Provincie Limburg en Nordrhein-Westfalen en in samenwerking met gespecialiseerde partners werd SHAREuregio Unplug & Go ontwikkeld.

Het project richt zich in eerste instantie op ondernemers en deelnemende gemeenten. Zodra zij zich aanmelden, wordt er een laadpunt en een of meerdere voertuigen bij hun bedrijf geplaatst. Particulieren kunnen deze voertuigen daarna buiten kantooruren en in het weekend gebruiken. In totaal zijn er 40 elektrische auto’s en 40 elektrische fietsen beschikbaar aan beide kanten van de grens.

Geïnteresseerde ondernemers kunnen zich aanmelden via de website.

 
Afbeelding van MikesPhotos via Pixabay 


 
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by