Nieuws

08-09-2020 08:48

Werkende Nederlander stelt keuze opleiding uit vanwege overweldigend aanbod

Maar liefst een derde (32%) van de werkende Nederlanders geeft aan dat het grote aanbod aan opleidingen en trainingen er bij hen voor zorgt dat zij de zoektocht naar een opleiding of training uitstellen. Dit blijkt uit onderzoek onder ruim 1.100 werkenden, gedaan door Opleiding.nl. Opleiding.nl is een initiatief gelanceerd door een collectief van Nederlands grootste opleiders. Opleiding.nl biedt een selectie van de meest relevante opleidingen en trainingen in elk vakgebied, op elk niveau. Deze opleidingen en trainingen zijn met zorg geselecteerd op kwaliteit. Daarmee wordt het voor werkenden gemakkelijker om een opleiding of training te zoeken.

Zoeken juiste opleiding is gedoe
Aanvullend op de 32 procent die door het grote aanbod de keuze voor een opleiding uitstelt, blijkt uit het onderzoek dat 37 procent het zoeken naar de juiste opleiding of training een gedoe vindt. Nog eens 37 procent van de werkende Nederlanders weet door het grote aanbod in opleidingen, trainingen en cursussen niet welke hiervan het beste bij hun ontwikkelbehoefte past. Bijna drie op de vijf (58%) zou graag een website hebben waarop zij eenvoudig kunnen kiezen uit het aanbod van de beste opleidingen en opleiders.

Opleidingen die variëren van mbo en hbo-bachelors tot aan het besturen van een vorkheftruck
Opleiding.nl is het platform dat op deze behoefte inspeelt. Op de website vindt men per vak en niveau slechts de meest relevante mogelijkheden, zodat men eenvoudig een keuze kan maken. Opleiding.nl is een initiatief van de grootste werkgerelateerde opleiders van Nederland. Inmiddels zijn er negentien opleiders aangesloten, onder andere: De Baak, BLOM Opleidingen, IMK Opleidingen, ISBW, LOI, InkoopAcademie, NCOI Opleidingen en Scheidegger. Met alle opleiders samen biedt Opleiding.nl opleidingen en trainingen aan die variëren van mbo-, hbo- en masterniveau tot het leren besturen van een vorkheftruck.

Steven Steenbergen, directeur Opleiding.nl: “Het volgen van opleidingen en trainingen wordt vanuit meerdere kanten gestimuleerd. Zo verstrekt de overheid verschillende ontwikkelsubsidies en maken werkgevers er vaak budget voor beschikbaar. Dat het te complexe aanbod dan de reden is dat gemotiveerde mensen uiteindelijk toch geen opleiding volgen, is ontzettend zonde. Zeker gezien het belang van een leven lang ontwikkelen voor mensen en organisaties, dat groter is dan ooit. Met Opleiding.nl is het ons doel het zoeken van de juiste opleiding of training laagdrempeliger te maken en middels goed advies te zorgen dat mensen precies de juiste opleiding of training vinden.”
 
delen:
Algemene voorwaarden