Nieuws

14-12-2020 08:52

Panattoni Nederland start ontwikkeling distributiecentrum Moerdijk

Panattoni Nederland, onderdeel van Panattoni Europe, start met de ontwikkeling van een ultra modern logistiek distributiecentrum in Moerdijk. De nieuwe ontwikkeling van 20.791 m2 bestaat uit een hal van 18.490 m2, 554m2 kantoor en 1.747m2 mezzanine. Er worden 18 loading docks en 1 overheaddeur gerealiseerd met 165 parkeerplaatsen op eigen terrein. De oplevering van het distributiecentrum is gepland in het eerste kwartaal 2022 en het is beschikbaar voor de verhuur.

Distributiecentrum Moerdijk komt aan de Vlasweg en de Oostelijke randweg in het havengebied van Moerdijk op 2 kilometer van de containerterminal. De haven van Moerdijk en de CCT terminal bieden verschillende modaliteiten via shortsea, binnenvaart en treinvervoer. De ligging is ideaal met de aansluitingen op de A17 op slechts 2 kilometer afstand.

Jeroen Gerritsen, Algemeen Directeur Panattoni Nederland: “We zijn heel gelukkig met de groei die wij realiseren in zo’n korte tijd. Dit is ons derde project in Nederland, 12 maanden nadat Panattoni naar Nederland is gekomen en er zit nog meer aan te komen. Deze ontwikkeling laat wederom zien dat we complexe brownfield ontwikkelingen aankunnen en daarmee locaties een nieuw leven geven. De ultieme vorm van duurzaamheid. De haven van Moerdijk is een belangrijk logistiek knooppunt vanwege de strategische ligging tussen Rotterdam en Antwerpen en het multimodale netwerk dat hier samenkomt. Wij hebben nu een plek kunnen vinden in dat netwerk en daarmee hebben wij ons aanbod verder kunnen vergroten. Het distributiecentrum is uitermate geschikt voor bedrijven die graag een representatieve moderne faciliteit willen in de haven van Moerdijk. De technische uitgangspunten maken het geschikt voor zowel klassieke rekken opslag als bulk. Daarnaast is maatwerk altijd mogelijk.”

Over Panattoni
Panattoni Nederland is onderdeel van Panattoni Europe, marktleider in industrial real estate in Europa. Panattoni heeft reeds 10 miljoen m2 in Europa ontwikkeld en is de meest actieve ontwikkelaar sedert 15 jaar in dit marktsegment. Het is onze missie om lokale bedrijven te ondersteunen met het leveren van multifunctionele, built-to-suit warehouse projecten. Teneinde onze doelstelling tot het ontwikkelen van deze projecten te bereiken, kopen wij gronden op de meest strategische locaties in Nederland. Panattoni treedt op als expert in elke fase van het investerings-traject.

“Go Earthwise with Panattoni” - Door heel Europa, zijn BREEAM/LEED/DGNB certificaten toegekend aan projecten ontwikkelt door Panattoni die een totaaloppervlak beslaan van 2,2 miljoen m2 en daarnaast zit 2,5 miljoen m2 in het proces tot certificering. Panattoni implementeert duurzame ontwikkelconcepten en creëert een nieuwe standard voor haar distributiecentra in Europa waarbij voorop staat de impact van de nieuwe projecten op de natuurlijke omgeving te minimaliseren.

 
delen:
Algemene voorwaarden