Nieuws

11-02-2021 08:52

Nieuwe app helpt thuiswerker beter digitaal samen te werken

Digitale dienstverlener Macaw brengt een nieuwe app op de markt om organisaties te helpen hun medewerkers effectief en efficiënt te laten werken met Microsoft 365. In tijden van structureel digitaal samenwerken willen medewerkers een eenduidige manier van werken. Ook een goede beheersbaarheid van de Microsoft 365-omgeving door de IT-afdeling is belangrijker dan ooit tevoren.

Thuiswerken 
Uit onderzoek van TNO blijkt dat eind 2020 bijna de helft (48 procent) van de Nederlandse beroepsbevolking thuis werkt, en dat bijna 1 op de 4 werknemers na de COVID-19-pandemie grotendeels vanuit huis wil werken. De arbeidsomstandigheden van de thuiswerker zijn echter nog niet ideaal. Zo geeft 45 procent van de thuiswerkers aan behoefte te hebben aan extra middelen voor een goede werkplek.

Digitale werkplek
“Digitaal werken heeft het afgelopen jaar een enorme boost gekregen en wij zien veel vragen van bedrijven hoe ze hun teams het beste kunnen ondersteunen bij het creëren van een digitale werkplek en het effectief (samen)werken”, zegt William van der Pijl, CEO van Macaw. “We willen ze helpen bij het aanvragen van de juiste samenwerkingstool om zo snel en eenvoudig mogelijk samen te kunnen werken met collega’s, klanten en partners. Daarnaast willen we het beheersbaar houden van de IT-omgeving vereenvoudigen en ervoor zorgen dat medewerkers altijd en overal over de juiste toegang beschikken. De organisatie daarvan is vanwege schaduw-IT, verschillende systemen, veranderde rollen en nieuwe of vertrekkende werknemers een hele uitdaging. Met de app zorgen we voor meer gemak.”

Collaboration Request App
Macaw ontwikkelde de Collaboration Request App, die organisaties helpt bij een efficiënt provisioning-proces en het bestendig vormgeven van digitale samenwerking. Daarnaast draagt het bij aan de interne beheersbaarheid van de Microsoft 365-omgeving. Met deze app vragen medewerkers laagdrempelig een nieuwe samenwerkingsomgeving binnen Microsoft 365 aan. Medewerkers worden tevens geholpen met de keuze van de juiste omgeving als ze een bepaalde taak willen uitvoeren. Op basis van de gebruikersbehoefte wordt een aanbeveling gegeven voor het gebruik van: Microsoft Teams, SharePoint of Yammer.  

In het kort

De app:
- Ondersteunt interne en externe digitale samenwerking;
- Bevordert een eenduidige werkwijze en structuur binnen Microsoft 365;
- Vereenvoudigt het beheer van Microsoft 365;
- Zorgt voor structuur binnen Microsoft 365 waardoor de vindbaarheid toeneemt;
- Is gebruiksvriendelijk voor elke medewerker; 
- Ondersteunt Microsoft Teams- en SharePoint-templates en databeveiligingsscenario’s;
- Is eenvoudig uit te breiden met functies die zijn afgestemd op de specifieke wensen van de organisatie en past binnen de Microsoft 365-licentie. 

Beschikbaarheid  
Deze oplossing is ontwikkeld op het Microsoft Power Platform en is beschikbaar als app en als chatbot


 
delen:
Algemene voorwaarden