Nieuws

21-04-2021 16:59

Boek De stille kracht van DownTalent: Venlose moeder creëert nieuwe vorm van zorg voor mensen met een beperking

Pauline Volkert, een geboren en getogen Venlose met Indonesische roots zette haar eigen zorgen om in daadkracht. "Als ondernemer onderzocht ik hoe ik mijn bijdrage kan leveren aan de kwaliteit van leven van mensen met een beperking. Mijn dochter Jaimy, geboren met het Downsyndroom, werd mijn richtingaanwijzer en inspiratiebron tijdens mijn zoektocht. Als moeder verbaasde mij het dat wij het als samenleving volkomen normaal zijn gaan vinden dat er keuzes worden gemaakt over de hoofden van onze kinderen zonder ze er zelf bij te betrekken. Ik ontdekte dat hun aangeboren eigenwijsheid naar buiten komt als je de juiste omgeving en omstandigheden creëert. Ik zette mijn psychologische kennis in om een manier te vinden hoe ik mijn bijdrage kan leveren aan de behoeften en zorgen van jongeren met een beperking en hun ouders." 

Deze zoektocht bracht haar van Venlo naar haar roots op Bali. "Daar herkende ik de ‘Wij-cultuur’ in mezelf waar het zorgen voor elkaar, warmte, sfeer en verbinding de basis vormen voor mijn bijdrage aan het leveren van kwaliteit van leven. Tegelijkertijd kreeg ik antwoorden op mijn vraag die als een rode draad door mijn leven loopt. Namelijk: “Kan een vrouw op eigen kracht haar ambities leven?’ Ik doorbrak tradities en het verwachtingspatroon van mijn omgeving en van mezelf."

Pauline voelde dat ze haar ervaringen van haar af wilde schrijven. "Mijn eyeopeners, de veranderprocessen en inzichten wilde ik met de wereld delen! Dit geluk gun ik iedereen. Tijdens de lockdown kon ik de tijd nemen om alles een plek te geven en mijn boek af te schrijven. Het is een verhaal geworden waar veranderprocessen en persoonlijke ontwikkeling centraal staan. De gehele opbrengst van mijn boek “De stille kracht van DownTalent” doneer ik aan het vriendenclubje van La Oya Dagbesteding. Akarton Venlo doneerde de verzenddozen voor het boek."

Het boek is te koop en online te bestellen bij boekhandel Koops in Venlo.

Fotografie: Studio Say Cheese


 
delen:
Algemene voorwaarden