Nieuws

29-04-2021 13:52

CAROZ, THE control tower neemt THE TMS specialist Informore over

CAROZ, The control tower uit Venlo maakt bekend dat het Informore heeft overgenomen. CAROZ en Informore waren de afgelopen 9 jaar al partner in verschillende succesvolle projecten. Informore is in 1992 opgericht door Pieter Jongens en Pieter Kooi. Het bedrijf was de eerste in Europa die een Transport Management Systeem aanbood dat speciaal ontworpen was voor verladers. Sinds de oprichting werden en worden veel bedrijven bediend waaronder Apple, AkzoNobel (Nouryon) en Samsung Electronics.

Het cloud-based systeem sluit naadloos aan op (ERP-)systemen van verladers, biedt inzicht over alle schakels in de logistieke keten en optimaliseert het order-to-cash-proces. Het volledig vernieuwde en geavanceerde systeem bespaart in transport kosten, zorgt voor ongeëvenaard inzicht en maakt verregaande optimalisaties mogelijk in logistieke processen.

Caroz, in 2000 in Venlo opgericht door Rudy Claessens neemt sinds 2019 een onafhankelijke positie binnen de NUNNER groep in. Caroz was één van de eerste spelers op de Nederlandse markt die zich reeds aan het begin van dit millennium op zogeheten control tower activiteiten richtte. Caroz heeft zich inmiddels tot een gerenommeerde naam in de 4PL industrie ontwikkeld, die onafhankelijk en - zonder last of ruggenspraak – transparant zoekt naar de beste oplossingen voor haar klanten.

Rudy Claessens, CEO van Caroz: “Er is een verandering gaande binnen de logistiek. Deze veranderingen hebben een grote impact op de industrie. Een grotere impact dan ooit tevoren. Deze veranderingen gaan gepaard met digitalisatie. Daarom de strategische keuze om control tower software nog prominenter te maken binnen de propositie van Caroz”. Door de overname komen de twee digitale logistieke leiders samen onder één merk – Caroz. Deze combinatie zorgt voor een dubbele frontrunner- de eerste bemande control tower (Caroz) en de eerste digitale control tower (Informore).

Maurits Jongens, Managing Director van Informore, is enthousiast over de overname door CAROZ en geeft aan: “Door samen te gaan met deze toonaangevende en dynamische speler in de 4PL markt kunnen wij meer bedrijven volledig gaan ondersteunen en onze zeer geavanceerde oplossing nog sneller laten groeien als hét Transport Management Systeem van de toekomst”

Erwin Cootjans, chairman van de NUNNER groep, vult aan: “De 4PL markt groeit door. De overname van Informore door CAROZ is de sleutel om klanten in deze combinatie de komende jaren te voorzien van de meest vooruitstrevende 4PL oplossing in de markt. We zijn er trots op deze stap te kunnen maken.”

Cootjans en Claessens besluiten: “Deze twee groeibriljanten komen nu samen in een nieuwe corporate identity waarin THE control tower en THE TMS het verschil gaan maken in end to end supply chain visibility en logistics management.”

Foto: Pieter Jongens (Informore), Pieter Kooi (Informore), Erwin Cootjans (Nunner Logistics), Rudy Claessens (Caroz)

 
delen:
Algemene voorwaarden