Nieuws

15-07-2021 14:39

Productiecycli stellen NedZink voor een personele uitdaging

De huidige seizoenspiek stelt veel bedrijven voor een personele uitdaging. Want waar vind je, met de krapte op de arbeidsmarkt, voldoende gekwalificeerd personeel? Ook zinkfabrikant NedZink staat voor die uitdaging. Zeker nu door een nieuwe productiehal de behoefte aan personeel is toegenomen.

Seizoenspiek vraagt om flexibele schil
We spreken Johan Maas, hoofd P&O, over de uitdagingen waar NedZink op personeel gebied voor staat. “Als fabrikant van titaanzink hebben we door het jaar heen te maken met fluctuaties in de vraag. Omdat het een product voor de buitenafbouw is, neemt de vraag ‘s winters af. We hebben dan minder mensen in de productie nodig. Om eenvoudig te kunnen op- en afschalen, hanteren we een flexibele schil, die voor een  deel uit mensen van ProfCore bestaat”, legt hij uit.

Samenwerking viert tinnen jubileum
“ProfCore voorziet al tien jaar in onze flexibele personeelsbehoefte. Tot voor kort waren er tijdens piekperioden tussen de drie en vijf procesoperators van ProfCore hier werkzaam. Door de recente komst van een nieuwe productiefaciliteit, waar we straks in 5-ploegen-diensten gaan draaien, is die vraag gestegen naar zeven operators B. De inrichting en het bemannen van de nieuwe productielijn stelt bovendien hogere eisen aan medewerkers. Zowel aan onze vaste als flexibele krachten”, licht Johan toe.

Meebewegen met de markt
“Als ProfCore vinden we het belangrijk mee te denken en mee te bewegen met onze opdrachtgevers, legt Frank Niessen, Operationeel Manager bij ProfCore uit. “Naast het bemannen van de productielijnen, fungeert een deel van onze operators bij NedZink als kennisdragers. Zij denken mee over het inrichten en optimaliseren van het nieuwe productieproces. En dragen die kennis straks ook over aan op nieuwe medewerkers.” 

Johan vult aan: “Zoals Frank al zegt, is niet alleen onze personele behoefte, maar ook onze behoefte aan kennisdragers toegenomen. Om die kennis binnen onze organisatie te borgen, werken we met ProfCore volgens een voor hen uniek doorstroommodel. Daarbij worden (kern)functies binnen NedZink straks op vaste basis ingevuld vanuit de pool van ProfCore. En zo borgen we onze kennis in onze organisatie.”

Foto: Frank Niessen, Operationeel Manager bij ProfCore & Johan Maas, hoofd P&O van NedZink
 
delen:
Algemene voorwaarden