Nieuws

14-01-2022 10:29

Weerter ondernemers mogen zaterdag protesteren

Burgemeester Vlecken staat Weerter ondernemers toe om, net zoals op andere plekken in Nederland, aanstaande zaterdag 15 januari te protesteren. Dat daarbij de winkels worden geopend bij wijze van protest wordt door de burgemeester gerespecteerd. Wel is het zo dat, net zoals bij iedere andere protestactie in Weert, er door de burgemeester voorwaarden worden gesteld. In dit geval mogen ondernemers protesteren tussen 10.00 en 16.00 uur en zijn verplicht zich te houden aan de dan geldende Corona-regels. Denk daarbij aan het houden van 1,5 meter afstand, het dragen van een mondkapje en, in het geval van de horeca, scannen van de QR-codes.

Het college van burgemeester en wethouders gaat daarnaast de komende dagen gesprekken voeren met de lokale ondernemers.

Mogelijke opening
Dit besluit volgt op het bericht van donderdag 13 januari waarin de burgemeesters van Noord- en Midden-Limburg een reactie gaven op de mogelijke opening van de detailhandel.

"Elke dag voeren wij gesprekken met inwoners, ondernemers en maatschappelijk betrokkenen over de huidige situatie en merken dat er in toenemende mate sprake is van een maatschappelijke en sociale noodsituatie, naast de zorgen die we allemaal hebben over de druk op de gezondheidszorg.  We horen dat velen de maatregelen zat zijn en snakken naar perspectief.

Door de aanhoudende coronamaatregelen staat het water óók bij veel Limburgse ondernemers aan de lippen en vrezen zij voor hun voortbestaan. In heel Limburg voelen ondernemers dat door de ad-hoc lockdown hun klanten de landsgrens, die nooit ver weg is, overgaan waar winkels en bedrijven wél open zijn. Dagelijks zien we welke problemen en uitdagingen dat voor hen met zich meebrengt. Vanuit dat perspectief begrijpen wij het collectieve signaal dat winkeliers a.s. zaterdag mogelijk willen geven omdat de rek er volledig uit is, maar al te goed. Ondanks alle tegenslagen blijven ze strijdbaar. En zodra het straks weer mag, staan ze er weer. Die veerkracht is bewonderenswaardig.

We hopen oprecht dat het kabinet aanstaande vrijdag gehoor geeft aan de roep uit de samenleving en een structureel perspectief voor de toekomst biedt, zodat niet alleen de stem van onze ondernemers maar van iedere inwoner van onze gemeenten wordt gehoord.
We vertrouwen erop dat onze ondernemers a.s. zaterdag een verstandige afweging maken en hopen met hen dat zij weer snel en volledig kunnen gaan ondernemen."


 
delen:
Algemene voorwaarden